Η σημερινή συνέντευξη της Δωροθέας Κολυνδρίνη στον Γιώργο Κουμιώτη δεν ήταν απλώς μια πολιτική συζήτηση· ήταν ένα «ναρκοπέδιο» που έβγαλε ειδήσεις, άφησε αιχμές και κατέληξε σε μια αμήχανη σιωπή που λέει πολλά περισσότερα από χίλιες λέξεις.
Η πρώην Αντιπεριφερειάρχης δεν μάσησε τα λόγια της.
Παραδέχθηκε με αφοπλιστική ειλικρίνεια αυτό που νιώθει ο Θεσσαλός πολίτης στο πετσί του: η αποκατάσταση μετά τον «Daniel» κινείται με ρυθμούς χελώνας.
Η Κολυνδρίνη χαρακτήρισε «απελπιστικά αργή» την πρόοδο από τους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους και το κεντρικό κράτος.
Δεν άφησε στο απυρόβλητο τη νυν Περιφερειακή Αρχή, τονίζοντας ότι οι αδυναμίες της είναι πλέον «ολοφάνερες».
Στο αιώνιο ερώτημα για το ποιος δικαιούται να κόβει κορδέλες, η κ. Κολυνδρίνη συμφώνησε με τη λογική της «συνέχειας του κράτους», κρατώντας αποστάσεις από την επιθετική ρητορική του Κώστα Αγοραστού προς τον Δημήτρη Κουρέτα.
Μια κίνηση που δείχνει πολιτική ωριμότητα, αλλά και μια τάση διαφοροποίησης από τον «πρώην».
Το Ματ του Κουμιώτη… «Γιατί όχι εσύ, Δωροθέα;»
Η μεγάλη στιγμή ήρθε στο κλείσιμο.
Ο Γιώργος Κουμιώτης, με τον γνωστό διεισδυτικό του τρόπο, έστησε μια «πολιτική παγίδα» υψηλών προδιαγραφών.
Αφού εκθείασε την προσφορά της στη Μαγνησία, πέταξε το γάντι…
Γιατί να μην ηγηθεί η ίδια της Θεσσαλίας;
Η επίθεση στον Κώστα Αγοραστό ήταν ευθεία και αμείλικτη!
«Δεν έχει χορτάσει εξουσία μετά από τόσες θητείες; Αφού παραδέχεται πως είσαι η πιο δραστήρια συνεργάτης του, γιατί δεν κάνει το αυτονόητο να σε προτείνει ο ίδιος για Περιφερειάρχη;»
Η Δωροθέα Κολυνδρίνη έμεινε άναυδη.
Η αδυναμία αντίδρασης εκείνη τη στιγμή δεν ήταν έλλειψη λόγου, αλλά η φυσιολογική παγωμάρα ενός στελέχους που ακούει στον «αέρα» αυτό που ψιθυρίζεται στα πολιτικά γραφεία εδώ και καιρό.
Το συμπέρασμα;
Η Μαγνησία ίσως είναι πολύ μικρή για να «χωρέσει» πλέον την Κολυνδρίνη, και ο Αγοραστός ίσως είναι πολύ «μεγάλο εμπόδιο» για τη φυσική εξέλιξη της παράταξής του.
Το ραδιοφωνικό studio του Μαρκόνι έβγαλε σήμερα μια «υποψηφιότητα» που, αν και δεν εκφωνήθηκε, πλανάται πλέον πάνω από όλη τη Θεσσαλία.
Voliotaki






