Διαφήμιση του ποδοσφαίρου ήταν το αθηναϊκό clasico ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, στο οποίο η «Ένωση» πανηγύρισε σπουδαία νίκη με 3-2, για την 12η αγωνιστική της Super League.
Mεγάλος πρωταγωνιστής των «κιτρινόμαυρων» ήταν ο Γιόβιτς, ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ, χαρίζοντας το πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του Νίκολιτς.
Ο Ράφα Μπενίτεθ επέλεξε σχηματισμό με τρεις στην άμυνα (3-4-2-1), προχωρώντας σε τρεις αλλαγές σε σχέση με το πρόσφατο παιχνίδι κόντρα στη Στουρμ Γκρατς, με τους Γέντβαϊ, Σιώπη και Τσιριβέγια να επιστρέφουν στο αρχικό σχήμα.
Στον αντίποδα ο Μάρκο Νίκολιτς σε σχέση με το παιχνίδι με τη Φιορεντίνα προχώρησε σε τρεις αλλαγές στον σχηματισμό της ομάδας του (4-2-3-1), οι δύο εκ των οποίων αναγκαστικές.
Πιο συγκεκριμένα ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με τον Ντραγκόβσκι κάτω από τα γκολπόστ και τους Γέντβαϊ, Πάλμερ-Μπράουν και Τουμπά να συνθέτουν την τριάδα στην άμυνα. Ο Καλάμπρια ήταν ο δεξιός μπακ-χαφ, ο Ζαρουρί ο αριστερός, ενώ οι Σιώπης και Τσιριβέγια αγωνίστηκαν στον άξονα, με τους Μπακασέτα-Τετέ να είναι πίσω από τον προωθημένο Σβιντέρσκι.
Από τη μεριά της η ΑΕΚ αγωνίστηκε με τον Στρακόσα στην εστία της και τους Ρότα, Ρέλβας, Μουκουντί και Πήλιο στην άμυνα.
Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ξεκίνησαν ο Μάνταλος με τον Πινέδα και τον Ζοάο Μάριο, ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Γιόβιτς, ήταν οι Καλοσκάμης και Γκατσίνοβιτς!
Στο 16ο λεπτό του ντέρμπι η ΑΕΚ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ από μία στημένη φάση, με τον Γιόβιτς να σκοράρει με κεφαλιά, μετά την εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, παγώνοντας τη Λεωφόρο.
Στη συνέχεια οι «πράσινοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν και να φτάσουν στην ισοφάριση, κερδίζοντας πέναλτι, που καταλογίστηκε μέσω VAR.
Στο 26′ ο Τετέ μπήκε στην περιοχή και έπεσε μετά από μαρκάρισμα του Πήλιου, με τον διαιτητή, που ήταν δίπλα στη φάση, να δείχνει να συνεχιστεί το ματς.
Ο VAR εν τέλει κάλεσε τον Σρέντερ να επανεξετάσει τη φάση, με τον Γερμανό να αλλάζει τελικά την απόφασή του, δίνοντας την «εσχάτη των ποινών».
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σφιντέρσκι, ο οποίος όμως είδε τον Στρακόσα να αποκρούσει και να κρατάει ανέπαφη την εστία του.
Στο 45′ ο Γιόβιτς ανατράπηκε στην περιοχή από τον Τουμπά με τον Σρέντερ να δίνει πέναλτι αυτή τη φορά για την Ένωση.
Ο… παθών έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και, με μία εκτέλεση «αλά Πανένκα», έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διπλασιάζοντας τα τέρματα των «κιτρινόμαυρων», σε ένα διάστημα που το «τριφύλλι» πίεζε για την ισοφάριση.
Με δύο αλλαγές επέστρεψε στο γήπεδο η ΑΕΚ για το β’ ημίχρονο, με τον Μάριν να αντικαθιστά τον Μάνταλο, που αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και τον Πενράις να παίρνει τη θέση του Πήλιου.
Στο 64ο λεπτό ο Τουμπά είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος μετά από λάθος πάσα του Πάλμερ Μπράουν πήγε να κλέψει.
Έτσι, μετά την αποβολή του 27χρονου στόπερ, το «τριφύλλι» έμεινε με 10 παίκτες, καταφέρνοντας πάντως να μειώσει στο 71ο λεπτό.
Μετά από σέντρα του Ζαρουρί ο Τετέ έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, με τον Στρακόσα να γλιστράει, βλέποντας την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του.
Στο 76 ο Τσέριν έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-2, καθώς με σουτ στην κίνηση, από το ύψος του πέναλτι, έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.
Εννέα λεπτά αργότερα αποκαταστάθηκαν οι αριθμητικές ισορροπίες, καθώς ο Μάριν είδε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε, με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν με 10 παίκτες.
Στο 90′ ο Τζούριτσιτς με ένα τρομερό αριστερό συρτό σουτ εκτός περιοχής ισοφάρισε σε 2-2, ωστόσο η χαρά των γηπεδούχων κράτησε για λίγο καθώς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντραγκόφσκι ανέτρεψε τον Κοϊτά, μετά από ασυνεννοησία με τον Πάλμερ-Μπράουν.
Tην εκτέλεση ανέλαβε και πάλι ο Γιόβιτς ο οποίος σκόραρε και με το πρώτο του χατ-τρικ με την κιτρινόμαυρη φανέλα έκανε το 3-2 για την Ένωση..
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-3
Γκολ: 16′, 45+2′ πεν., 90+3′ πεν. Γιόβιτς (ΑΕΚ), 71′ Τετέ (Παναθηναϊκός), 90′ Τζούριτσιτς (Παναθηναϊκός)
Κίτρινες: Πήλιος (ΑΕΚ), Γκατσίνοβιτς (ΑΕΚ), Καλάμπρια (ΑΕΚ), Τουμπά (Παναθηναϊκός), Μάριν (ΑΕΚ), Πάλμερ-Μπράουν (Παναθηναϊκός), Τζούριτσιτς (Παναθηναϊκός)
Κόκκινες: 64′ Τουμπά (Παναθηναϊκός), 85′ Μάριν (ΑΕΚ)
Δοκάρια:
Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι – Γέντβαϊ, Πάλμερ-Μπράουν, Τουμπά – Καλάμπρια (62′ Πάντοβιτς), Τσιριβέγια, Σιώπης, Ζαρουρί – Τετέ, Μπακασέτας (62′ Τζούριτσιτς) – Σφιντέρσκι (62′ Τσέριν)
ΑΕΚ: Στρακόσα, Ρότα, Μουκουντί, Ρέλβας, Πήλιος, Πινέδα, Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς, Ζοάο Μάριο (81′ Περέιρα), Καλοσκάμης (62′ Κοϊτά), Γιόβιτς.
Διαιτητής: Σρέντερ Βοηθοί: Φόλτιν, Πέτερσεν 4ος: Ματσούκας VAR: Πφάιφερ, Ζαμπαλάς.
Στη Λεωφόρο βρίσκεται ο Μάριος Ηλιόπουλος
Η θερμή χειραψία ανάμεσα στους προπονητές των δύο ομάδων
Η ενδεκάδα με την οποία παρατάχθηκε η ΑΕΚ στο ντέρμπι
Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού
Οι Κοτσόλης και Κορόνα






