Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να αδυνατεί να σηκώσει δημοσκοπικά κεφάλι, ο Νίκος Ανδρουλάκης ωστόσο, γνωρίζοντας πολύ καλά το εκλογικό παιχνίδι, ξέρει ότι πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα ψηφοδέλτια σε ολόκληρη την επικράτεια.
Οι επιτελείς του μάλιστα φαίνεται να ποντάρουν και σε κάτι ακόμα:
Αφενός στην εικόνα διάλυσης που παρουσιάζουν οι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου στην έλλειψη εμπιστοσύνης “αναποφάσιστων” στελεχών προς την ηγετική ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, γεγονός που δεν τους αφήνει να κάνουν περαιτέρω βήματα, παρά το γεγονός της δημοσκοπικής της εκτόξευσης.
Βλέπετε, “η Ζωή Κωνσταντοπούλου, όταν πραγματοποιούσε τα πάνω – κάτω στις λίστες των τελευταίων εκλογών, μάλλον δεν περίμενε την εκτόξευση που ήρθε από την υπόθεση των Τεμπών, με αποτέλεσμα σήμερα να αδυνατεί να προσελκύσει πρόσωπα που θα μπορούσαν να τις εξασφαλίσουν έδρες”, λένε όσοι αρέσκονται στις αναλύσεις των εσωκομματικών.
Υπό αυτές τις σκέψεις και διαθέτοντας ως κληρονομιά στο κόμμα κάποιους από τους καλύτερους γνώστες τις πολιτικής ανθρωπογεωγραφίας ανά εκλογική περιφέρεια, ο Ανδρουλάκης ελπίζει στην έκπληξη των ψηφοδελτίων και προς τούτο τα επεξεργάζεται εδώ και πάρα πολύ καιρό.
Η κάλπη μπορεί να μην γεννάει ψήφους, τα πρόσωπα όμως μπορούν να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά, ενώ οι ομάδες με την σειρά τους μπορούν να συσπειρώσουν.
Η Μαγνησία δεν θα μπορούσε να μην αποτελεί εκλογική περιφέρεια – στόχο για το ΠΑΣΟΚ.
Έτσι συμβαίνει και η κινητικότητα που παρατηρείται είναι έντονη και μάλιστα με έντονο το γυναίκειο άρωμα.
Θα επανέλθουμε!
A.K.