Αρχική Κεντρική Ελλάδα ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΖΑΓΟΡΑΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ ΔΗΜΟ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ για ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ!! (ΦΩΤΟ)

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΖΑΓΟΡΑΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ ΔΗΜΟ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ για ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ!! (ΦΩΤΟ)

77
0

Η χθεσινή κινητοποίηση 30.03.2024 αποτέλεσε σταθμό στην προσπάθεια όλων μας.

Όσοι αγωνιούμε για την πορεία των αποκαταστάσεων, όσοι αντιλαμβανόμαστε την αδράνεια και αδιαφορία του κράτους και της επίσημης πολιτείας, της Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής σχετικά με την λήψη άμεσων μέτρων για την ασφαλή μετακίνηση των δημοτών και επισκεπτών της περιοχής μας, για την παροχή καθαρού πόσιμου νερού, για την άρδευση των καλλιεργειών.

Σήμερα (δια)δηλώσαμε ότι έχουμε αξιοπρέπεια!

Δεν συμβιβαζόμαστε με υποσχέσεις και κούφια λόγια.

Διεκδικούμε τα αυτονόητα! Δεν γίνεται οι παππούδες μας με μόνα σύνεργα τα τσαπιά και τα θκέλια να ανοίγουν σε άλλες εποχές δρόμους, να φτιάχνουν αυλάκια και δεξαμενές, και σήμερα με τις τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας να μην έχουμε ασφαλείς μετακινήσεις, να μην έχουμε νερό να πιούμε και να ποτίσουμε.

Ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου είναι χαρακτηρισμένος σε κατάσταση έκτακτης από την Πολιτεία, συνεχόμενα από το Φλεβάρη του ’18 μέχρι σήμερα.

Κι όμως, σε ερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή του Δήμου μας, για ποιο λόγο ο Δήμος δεν έχει λάβει καμία χρηματοδότηση μέχρι σήμερα, παρά μόνο υποσχέσεις, η απάντηση ήταν ότι η κυβέρνηση χρηματοδοτεί βάσει προτεραιοτήτων!

Αυτό σημαίνει με απλά λόγια ότι η περιοχή μας δεν αποτελεί προτεραιότητα.

Τα έργα που έχουμε ανάγκη για να παραμείνουμε στα χωριά μας και να μπορέσουμε να υποδεχτούμε με ασφάλεια τους επισκέπτες, δεν αποτελούν προτεραιότητα!

Δεν συμβιβαζόμαστε!

Διεκδικούμε:

  1. Άμεση αποκατάσταση των γεφυριών και των οδικών αξόνων, επείγουσες ενέργειες ώστε να διέρχεται με ασφάλεια μεγάλο λεωφορείο προς Πουρί, Κισσό, Χορευτό και Άγιο Ιωάννη!
  2. Διασφάλιση καθαρού νερού ύδρευσης σε όλους τους οικισμούς με αντικατάσταση δικτύων, καλλιέργεια πηγών, κατασκευή νέων δεξαμενών και καθαρισμό των υπαρχουσών.
  3. Επάρκεια νερού άρδευσης με κατασκευή κλειστών κυκλωμάτων άρδευσης σε όλες τις αγροτικές περιφέρειες και άμεση επισκευή δεξαμενών και τσιμεντοαυλάκων.
  4. Επισκευή της κατεστραμμένης αγροτικής οδοποιίας, με ταυτόχρονη κατασκευή τριγωνικής τάφρου όμβριων και οχετών ή μικρών γεφυρών στο διάβα των ρεμάτων.
  5. Οριοθέτηση των υδατορεμάτων που διέρχονται εντός των οικισμών και κατασκευή μικρών τεχνικών έργων ορεινής υδρονομίας, (μπαραζιών).
  6. Άμεσο καθαρισμό και καλλωπισμό των παραλιών του Δήμου μας, από παλιοσίδερα, ξύλα, φερτά υλικά απομάκρυνση των βυθισμένων αυτοκινήτων και γεφυρών από τη θάλασσα.
  7. Άμεση επισκευή των λιμανιών Χορευτού και Αγίου Ιωάννη, με ξεμπάζωμα των λιμενολεκάνων, και ολοκλήρωση των απαραίτητων έργων.
  8. Επισκευή και ανακατασκευή των παραδοσιακών πέτρινων γεφυρών, σε Τσαγκαράδα και Πουρί, άμεση έναρξη επισκευής του Ελληνομουσείου Ζαγοράς.
  9. Μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλους τους οικισμούς που περιλαμβάνουν διευθέτηση των όμβριων υδάτων πάνω από τους οικισμούς και σταθεροποίηση του εδάφους από τη διάβρωση των μεγάλων ρεμάτων που βρίσκονται κάτω από τους οικισμούς.

Καλούμε όλους τους φορείς του Δήμου μας σε ανάλογες αποφάσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με ενότητα και συντονισμό.

Προηγούμενο άρθροΌταν αγχώνεται η ελίτ… – Zougla
Επόμενο άρθροΟι φινλανδικές αρχές ερευνούν μια έντονη οσμή στην περιοχή του Ελσίνκι