Αρχική Ελλάδα Μεξικό: Έρευνα για ναυάγιο πλεούμενου που στοίχισε τη ζωή σε οκτώ μετανάστες...

Μεξικό: Έρευνα για ναυάγιο πλεούμενου που στοίχισε τη ζωή σε οκτώ μετανάστες από την Κίνα

35
0


Πλεούμενο που μετέφερε μετανάστες από την Κίνα ανατράπηκε ανοικτά των ακτών της πολιτείας Οαχάκα του νότιου Μεξικού με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι και οι Αρχές ανακοίνωσαν το Σαββατοκύριακο πως άρχισαν να διενεργούν έρευνα για την τραγωδία.

Το πλεούμενο ανατράπηκε την Παρασκευή. Σύμφωνα με πολιτειακούς αξιωματούχους, ο μοναδικός επιζών, άνδρας, κατέθεσε πως στο πηδάλιο βρισκόταν Μεξικανός και πως το σκάφος είχε αποπλεύσει από την παραμεθόρια πόλη Ταπατσούλα, στην πολιτεία Τσιάπας, την Πέμπτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την Ταπατσούλα, πάνω στα σύνορα με τη Γουατεμάλα, αναχωρούν πολύ συχνά μετανάστες που ελπίζουν να φθάσουν στις ΗΠΑ.

Η ολοένα μεγαλύτερη δυσκολία ως προς την εξασφάλιση θεωρήσεων διαβατηρίων από τις αρχές των ΗΠΑ και οι οικονομικοί μετασεισμοί της πανδημίας του νέου κορονοϊού εκτιμάται πως διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο για την εντυπωσιακή αύξηση των Κινέζων που εμφανίζονται στα σύνορα Μεξικού/ΗΠΑ.

Επτά άνδρες και μια γυναίκα στο πλεούμενο, όλοι μετανάστες από την Κίνα, σύμφωνα με τις μεξικανικές αρχές, έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τις αρχές στην Οαχάκα, οι οποίες τόνισαν πως δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣzougla.gr

Προηγούμενο άρθροΧαμάς: Στο νοσοκομείο αλ-Σίφα βρέθηκαν δεκάδες πτώματα
Επόμενο άρθροANEKΔΟΤΟ