Αρχική Ελλάδα EΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙΡΙΚΟ ΚΟΚΤΕΙΛ με 30ΑΡΙΑ, ΝΟΤΙΑΔΕΣ, ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ και ΥΓΡΑΣΙΑ ΕΩΣ την...

EΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙΡΙΚΟ ΚΟΚΤΕΙΛ με 30ΑΡΙΑ, ΝΟΤΙΑΔΕΣ, ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ και ΥΓΡΑΣΙΑ ΕΩΣ την ΤΡΙΤΗ

46
0

Υποχώρηση του φαινομένου της αφρικανικής σκόνης το Σάββατο και σημαντική, για την εποχή, άνοδο της θερμοκρασίας, από την Κυριακή.

«Οι τελευταίες μέρες του Μαρτίου θα κυλήσουν με ανοιξιάτικο προς καλοκαιρινό καιρό. Οι βροχές θα είναι ανύπαρκτες ουσιαστικά μέχρι και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου. Έτσι το Σάββατο περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Η αφρικανική σκόνη θα έχει υποχωρήσει».

«Μόνο στην Κρήτη θα είναι σε λίγο πιο αυξημένες ποσότητες στην ατμόσφαιρα. Η θερμοκρασία το Σάββατο θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, κατά 6 με 7 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά.

Δηλαδή θα φτάσει στην δυτική και βόρεια Ελλάδα τους 24 με 25 βαθμούς και 26 στην υπόλοιπη χώρα, τοπικά σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς και στους 27.

Με νοτιάδες, γενικά σε μέτριες εντάσεις. Ασθενείς στο αιγαίο 2 με 3 μποφόρ και μέτριες εντασεις στο Ιόνιο 4, το πολύ 5 μποφόρ».

«Για την Κυριακή περιμένουμε μία θερμή εισβολή, η οποία θα ανεβάσει τις ήδη αυξημένες θερμοκρασίες περαιτέρω. Θα δούμε δηλαδή το θερμόμετρο το μεσημέρι της Κυριακής να κυμαίνεται κοντά στους 26 με με 29 βαθμούς Κελσίου, με ήπιους νοτιάδες και από την Κυριακή σιγά-σιγά θα αρχίσουν να αυξάνεται και η ποσότητα αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Αυτή η θερμή εισβολή θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη».

Αυξάνεται η αφρικανική σκόνη από Δευτέρα

Tην Δευτέρα θα δούμε το θερμόμετρο να φτάνει στους 30 βαθμούς σε περιοχές της κεντρικής Ελλάδας, τιμές που θυμίζουν περισσότερο καλοκαίρι παρά τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου.

Αυξάνεται και η αφρικανική σκόνη από Δευτέρα σε όλη τη χώρα.

Σε συνδυασμό με τους ήπιους ανέμους, την ατμοσφαιρική ρύπανση, την υγρασία, τους νοτιάδες θα δημιουργηθεί ένα καιρικό κοκτέιλ αρκετά βλαβερό για τον ανθρώπινο οργανισμό, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα.

«Την Τρίτη, που είναι η τελευταία μέρα που θα μας απασχολήσουν οι τόσο υψηλές θερμοκρασίες, 29 βαθμούς δηλαδή περιμένουμε σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας μόνο ενώ στην υπόλοιπη χώρα, στα δυτικά και βόρεια θα πέσει στο 23 με 24».

«Θα δούμε στη συνέχεια από τα μέσα της εβδομάδας μία πτωτική τάση της θερμοκρασίας που όμως και πάλι θα “κρατήσει” τις μέγιστες τιμές πάνω από τις φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες».

«Ο Μάρτιος είναι ο ένατος μήνας σερί που έχουμε θετικές αποκλείσεις θερμοκρασιών από τις μέσες τιμές. Δηλαδή από τον Ιούλιο που είχαμε τους ακραίους καύσωνες, μετά Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβρης μέχρι και τον Μάρτιο η θερμοκρασία είναι πάνω από τις μέσες κλιματικές τιμές».

Προηγούμενο άρθροΚλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας – Αναπόφευκτος ο πόλεμος στην Ευρώπη, λέει ο Τουσκ
Επόμενο άρθροΚΟΛΩΝΟΣ: ΕΝΟΧΟΣ ο ΜΙΧΟΣ για ΟΛΕΣ τις ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ και για τον ΒΙΑΣΜΟ της 12ΧΡΟΝΗΣ – ΑΘΩΑ η ΜΗΤΕΡΑ