Αρχική Κόσμος Ισραήλ: Ο Μπ. Γκαντζ ταξιδεύει στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα χωρίς άδεια...

Ισραήλ: Ο Μπ. Γκαντζ ταξιδεύει στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα χωρίς άδεια του Νετανιάχου

80
0


Οι ΗΠΑ ο πιο στενός σύμμαχος του Ισραήλ στον πόλεμο εναντίον της Γάζας, όπου έχει ψηφίσει 5 βέτο τα 4 μειοψηφικά στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αρχίζει να υποσκάπτει την εξουσία του Μπ. Νετανιάχου, καθώς οι Δημοκρατικοί σε χρονιά εκλογών έχουν πληρώσει πολύ ακριβά την συμμετοχή τους σε αυτό που περιγράφεται από περίπου 50 χώρες ως γενοκτονικός πόλεμος.

Το πρωθυπουργικό γραφείο εκφράζει την οργή του και διευκρινίζει ότι ο Γκαντζ πετάει χωρίς την έγκριση του πρωθυπουργού, κατά παράβαση των κυβερνητικών κανονισμών. Χαρακτηριστικό είναι πως κατά την τελευταία επίσκεψη του Άντονι Μπλίνκεν. ο τελευταίος συναντήθηκε με πρόσωπα της Ισραηλινής αντιπολίτευσης, με το βλέμμα στην «επόμενη μέρα». Ο δε Μπάιντεν ιδιωτικά τον βρίζει.

Οι κανονισμοί «απαιτούν από κάθε υπουργό να συντονίζει εκ των προτέρων το ταξίδι του με τον πρωθυπουργό, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης του ταξιδιωτικού σχεδίου»

Ο Μπένι Γκαντζ, μέλος του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου, πρόκειται να πετάξει στην Ουάσιγκτον την επόμενη Κυριακή για μια σειρά συναντήσεων, χωρίς να συντονιστεί με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, έμαθε το Ynet την Παρασκευή.

Ο Μπένυ Γκάντζ και ο Γιαΐρ Λαπίντ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι οι αγαπημένοι τον αμερικανών για να διαδεχτούν τον Νετανιάχου.

Το πλαίσιο των επισκέψεων

Η επίσκεψη αυτή γίνεται σε μια περίοδο που οι προσπάθειες για την εξασφάλιση μιας συμφωνίας ανταλλαγής ομήρων συνεχίζονται εδώ και αρκετό καιρό, και εν μέσω αναφορών στις ΗΠΑ ότι η αμερικανική κυβέρνηση χάνει την υπομονή της με τη συμπεριφορά του Νετανιάχου στον πόλεμο – και ισχυρισμών ότι ο ίδιος ελέγχεται από τους κυβερνητικούς του εταίρους και φανατικούς ακροδεξιούς Ιταμάρ Μπαν-Γκβίρ και Μπέζαλελ Σμότριχ.

Το πρωθυπουργικό γραφείο εξέφρασε την οργή του για το δημοσίευμα του Ynet και διευκρίνισε ότι ο Γκαντζ πετάει χωρίς την έγκριση του πρωθυπουργού, σε αντίθεση με τους κυβερνητικούς κανονισμούς, οι οποίοι «απαιτούν από κάθε υπουργό να συντονίζει εκ των προτέρων το ταξίδι του με τον πρωθυπουργό, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης του ταξιδιωτικού σχεδίου».

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του Νετανιάχου, «ο πρωθυπουργός διευκρίνισε στον υπουργό Γκαντζ ότι το κράτος του Ισραήλ έχει μόνο έναν πρωθυπουργό». Από την Ουάσινγκτον, ο Γκαντζ αναμένεται να συνεχίσει για το Λονδίνο.in.gr

Προηγούμενο άρθροΑΝΕΚΔΟΤΟ
Επόμενο άρθροΟι στρατιές του Πούτιν και του Μπάιντεν θα μπορούν να ελέγχουν… εγκεφάλους