Αρχική Κόσμος ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΕΚΑΝΑΝ το ΝΕΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ mRNA – ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ στη...

ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΕΚΑΝΑΝ το ΝΕΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ mRNA – ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ στη ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ του KAΡΚΙΝΟΥ

191
0

Ασθενείς με καρκίνο στη Μεγάλη Βρετανία έχουν ήδη κάνει το νέο πρωτοποριακό εμβόλιο mRNA, που βοηθά τον οργανισμό να αναγνωρίζει και να καταπολεμήσει τα καρκινικά κύτταρα, ενώ οι επιστήμονες ελπίζουν πως με αυτό τον τρόπο θα ανοίξει ένας νέος δρόμος για την θεραπεία του καρκίνου.

Σύμφωνα με την Guardian, oι πρώτοι ασθενείς έλαβαν ήδη το εμβόλιο mRNA-4359 της Moderna στο πλαίσιο κλινικής δοκιμής φάσης 1/2.

Η κλινική δοκιμή θα αξιολογήσει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της θεραπείας σε ασθενείς με μελάνωμα και καρκίνο του πνεύμονα.

Πρόκειται για ένα εμβόλιο που συγκαταλέγεται ανάμεσα σε αυτά που στοχεύουν ευρύτερα σε συγκεκριμένους τύπους καρκίνου και μπορούν να παραχθούν σχετικά γρήγορα και εύκολα.

Η νέα θεραπεία χρησιμοποιεί την τεχνολογία mRNA και λειτουργεί εισάγοντας κοινούς δείκτες από όγκους στο ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς.

Στόχος είναι να το βοηθήσει να αναγνωρίσει και να καταπολεμήσει τα καρκινικά κύτταρα που εκφράζουν αυτούς τους δείκτες.

«Οι νέες ανοσοθεραπείες κατά του καρκίνου με βάση το mRNA εκπαιδεύουν το ανοσοποιητικό σύστημα του ίδιου του ασθενούς ώστε να καταπολεμά τον καρκίνο του», δήλωσε ο Δρ. Ντέιβιντ Πινάτο του Imperial College του Λονδίνου, ερευνητής του βρετανικού σκέλους της δοκιμής.

Ωστόσο, η έρευνα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και θα περάσουν χρόνια μέχρι να αξιολογηθούν τα αποτελέσματα και να περάσει το εμβόλιο στο ευρύ κοινό.

Η νέα δοκιμή θέτει κρίσιμες βάσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη λιγότερο τοξικών και ακριβέστερων νέων αντικαρκινικών θεραπειών.

Σημειώνεται πως εμβόλια κατά του καρκίνου βρίσκονται στο στάδιο δοκιμών σε όλο τον κόσμο. Χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

  • εξατομικευμένες ανοσοθεραπείες, οι οποίες βασίζονται στην εξαγωγή του γενετικού υλικού του ίδιου του ασθενούς από τον όγκο του
  • θεραπευτικές ανοσοθεραπείες, οι οποίες είναι προσαρμοσμένες για να στοχεύουν έναν συγκεκριμένο τύπο καρκίνου.

Η νέα δοκιμή ονομάζεται Mobilize και στόχος είναι να ανακαλύψει αν αυτός ο συγκεκριμένος τύπος θεραπείας mRNA είναι ασφαλής και ανεκτός από ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα ή του δέρματος και αν μπορεί να συρρικνώσει τους όγκους τους.

Προηγούμενο άρθροΚαρδίτσα: Πρόταση γάμου μέσω… ασυρμάτου στο αεροδρόμιο της Μυρίνης 
Επόμενο άρθροΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ την ΛΕΣΧΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ: “EΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ, OXI ZHTIANOI”