Αρχική Κόσμος Ελισάβετ ΙΙ: Το Range Rover της βασίλισσας είναι προς πώληση

Ελισάβετ ΙΙ: Το Range Rover της βασίλισσας είναι προς πώληση

330
0


Δεν είναι λίγοι οι θιασώτες της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ που σπεύδουν να αγοράσουν κάτι το οποίο συνδέεται με αυτή. Πλέον, όμως, αν κάποιος θέλει να οδηγεί με βασιλικό στυλ, είναι τυχερός. Το Μπλε Λουάρ Range Rover που χρησιμοποιούσε η βασιλική οικογένεια και η αείμνηστη βασίλισσα είναι προς πώληση.

Η τιμή για το Range Rover που χρησιμοποιούσε η βασίλισσα είναι £224.850  ($285.000) και πωλείται από την Bramley Motor Cars στο Surrey της Αγγλίας. Ένα νέο μοντέλο ξεκινά από κάτι λιγότερο από £100.000.

Το Range Rover SDV8 Autobiography του 2016 διατηρεί τον αρχικό αριθμό κυκλοφορίας που είχε εκδοθεί όταν ήταν βασιλικό όχημα

Το σκούρο μπλε ζαφείρι SUV με δερμάτινο εσωτερικό και μόλις 18.206 μίλια στο κοντέρ ήταν κάποτε εξοπλισμένο με αστυνομικό φάρο και σειρήνες, είπε στο Bloomberg ο διευθυντής πωλήσεων Τζακ Μόργκαν Τζόουνς. Αυτά, όμως, έχουν αφαιρεθεί, αλλά οι λαβές που προστέθηκαν για να βοηθούνν τη βασίλισσα να μπαίνει και να βγαίνει από το όχημα παραμένουν. Το Range Rover SDV8 Autobiography του 2016 διατηρεί τον αρχικό αριθμό κυκλοφορίας που είχε εκδοθεί όταν ήταν βασιλικό όχημα.

Ένα βασιλικό αυτοκίνητο για κοινούς θνητούς

Υπάρχει μια ισχυρή σύνδεση μεταξύ της Land Rover και της Βασιλικής Οικογένειας και η μάρκα έχει βασιλικό ένταλμα, δηλαδή, η εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιεί το βασιλικό οικόσημα ως προμηθευτής της Αυλής, από το 1951. Η αείμνηστη Βασίλισσα συχνά οδηγούσε —ή επέβαινε σε —Range Rover πηγαινοερχόμενη στο κάστρο του Windsor και τα βασιλικά ανάκτορα.

Αυτό το συγκεκριμένο Range Rover έχει επίσης μια σημαντική αμερικανική σύνδεση, πρόσθεσε ο Μόργκαν-Τζόουνς. Ο πρίγκιπας Φίλιππος οδήγησε τους Ομπάμα με το όχημα τον Απρίλιο του 2016 κατά τη διάρκεια της κρατικής επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ήταν μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που ένας εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε σε ένα όχημα που δεν είναι «το τέρας», τη διάσημη θωρακισμένη προεδρική Cadillac.

Το ίδιο αυτοκίνητο πουλήθηκε το 2019 για £130.000, αλλά αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα επανέλθει στην αγορά μετά τον θάνατο της Βασίλισσας τον Σεπτέμβριο του 2022.

«Λόγω της ιστορίας του, αυτό το αυτοκίνητο πιθανότατα θα καταλήξει σε έναν συλλέκτη, σε κάποιον που έχει βαρεθεί να αγοράζει supercar, αλλά θέλει ένα αυτοκίνητο με τεράστια ιστορία», λέει ο Μόργκαν-Τζόουνς. «Πέρα από την ιστορία του, είναι απλώς ένα υπέροχο αυτοκίνητο, ειδικά με το βασιλικό μπλε και λευκό χρώμα»



in.gr

Προηγούμενο άρθροΗΠΑ: Τα πιο περίεργα πράγματα εντοπίζονται στα γκαράζ – Ακόμα και πύραυλοι που μπορούν να φέρουν… πυρηνικά
Επόμενο άρθροΙράν: Αρχίζει την κατασκευή τεσσάρων νέων πυρηνικών σταθμών