Αρχική Uncategorized ΔΕΙΤΕ ΑΝ το ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ σας ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ

ΔΕΙΤΕ ΑΝ το ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ σας ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ

355
0

Τα πλαστά συμβόλαια που κυκλοφορούν στην ασφαλιστική αγορά έχουν δημιουργήσει έντονη ανασφάλεια στους κατόχους οχημάτων που έχουν πληρώσει το ανάλογο ποσό και έχουν στα χέρια τους το συμβόλαιο. Είναι όμως το όχημα πραγματικά ασφαλισμένο;

Πρόσφατη είναι η περίπτωση επιτήδειου που παρίστανε επί μια δεκαετία τον ασφαλιστικό σύμβουλο με θύματα τουλάχιστον 1.283 πολίτες στην Χαλκιδική, οι οποίοι τον πλήρωναν αδρά για να συνάψουν ασφαλιστήρια συμβόλαια για τα οχήματά τους, που όμως αποδείχθηκαν πλαστά.

Η δράση του «μαϊμού» ασφαλιστή αποκαλύφθηκε από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Πολυγύρου, που εξακρίβωσαν ότι εισέπραττε κανονικά το αντίτιμο των ασφαλίστρων από τα θύματά του, χωρίς να εξασφαλίζει την κάλυψή τους αφού πλαστογραφούσε κατά περίπτωση τη συνολική χρονική διάρκεια, τις αποζημιώσεις που αναγράφονταν ή και στη συνολική αξία των ασφαλίστρων.

Η Κυβέρνηση έχει ενεργοποίηση τη δυνατότητα ελέγχου της κατάστασης οχήματος που κυκλοφορεί με Ελληνικές πινακίδες, όπως το αν είναι σε ακινησία ή αν είναι κανονικά ασφαλισμένο, όπως υποχρεωτικά ορίζει ο νόμος.

Με το παρακάτω Link συνδέεστε με το gov.gr.

Το σύστημα ζητάει μόνο τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται είναι αν το όχημα είναι σε κίνηση / ακινησία ή έχει κλαπεί, αν είναι ασφαλισμένο / ανασφάλιστο, καθώς και την ημερομηνία έναρξης και λήξης ασφάλισης.

Δεν παρουσιάζονται τα στοιχεία ταυτότητας των ιδιοκτητών ή κατόχων των οχημάτων ούτε στοιχεία οφειλών από τέλη κυκλοφορίας.

Από τα οχήματα για τα οποία μπορείτε να δείτε πληροφορίες εξαιρούνται τα μοτοποδήλατα.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Προηγούμενο άρθροΛAΡΙΣΑ: ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΗΚΑΝ σε ΠΑΡΑΛΙΑ – ΕΝΑΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΕΚΡΟΣ σε ΠΟΡΤ-ΜΠΑΓΚΑΖ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
Επόμενο άρθροΑΝΕΚΔΟΤΟ