Αρχική Κεντρική Ελλάδα ΠEΡΙ τις 1.000 ΣΤΕΦΑΝΙΟΓΡΑΦΙΕΣ και 272 ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΕΣ στο ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ – Ο ΣΤΕΦΑΝΙΟΓΡΑΦΟΣ...

ΠEΡΙ τις 1.000 ΣΤΕΦΑΝΙΟΓΡΑΦΙΕΣ και 272 ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΕΣ στο ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ – Ο ΣΤΕΦΑΝΙΟΓΡΑΦΟΣ ΗΤΑΝ στα ΑΖΗΤΗΤΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΝΤΟΚΟ…

55
0

Εφάμιλλες πανεπιστημιακών Νοσοκομείων οι υπηρεσίες του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου του Αχιλλοπούλειου

Συνολικά 945 στεφανιογραφίες που αντιστοιχούν σε 727 άνδρες (ποσοστό 76,93 %) και σε 218 γυναίκες (ποσοστό 23,07 %) διενεργήθηκαν από το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, που υπάγεται στην Καρδιολογική Κλινική, κατά το διάστημα από 26-7-2022 μέχρι τις 17-11-2023.

Όσον αφορά στις αγγειοπλαστικές και κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, διενεργήθηκαν συνολικά 272 που αντιστοιχούν σε 223 άνδρες (ποσοστό 81,99 %) και σε 49 γυναίκες (ποσοστό 18,01 %).

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, Ιωάννης Ντόκος, τα στοιχεία αυτά από το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου,  τόσο τα ποσοτικά, όσο και τα ποιοτικά είναι καταπληκτικά και καταδεικνύουν πως οι παρεχόμενες υπηρεσίες  υγείας είναι  πανεπιστημιακού επιπέδου, εφάμιλλες με αυτές που παρέχονται σε Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία και στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

Αυτό οφείλεται κατά βάση στον αιμοδυναμιστή – επεμβατικό καρδιολόγο γιατρό, Αντώνη Ντάτσιο από τα Κανάλια Μαγνησίας  με όλο το επιτελείο του, ιατρικό,  νοσηλευτικό και παραϊατρικό. Σε όλη αυτή την διαδικασία αναβάθμισης, το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, συνεπικουρείται από τον καταπληκτικό γιατρό, Θέμη Κυρλίδη, που από 8-8-2017 και εφεξής, επιδίδεται παράλληλα και με την εμφύτευση μόνιμου βηματοδότη, την αντικατάσταση γεννήτριας μόνιμου βηματοδότη , την εμφύτευση  HOLTER ρυθμού κ.λ.π.  Ο ιθύνων όμως νους  και η «ήρεμη δύναμη» που συνέβαλε καθοριστικά σε αγαστή συνεργασία με τον Διοικητή και την Διοίκηση του Νοσοκομείου, στην επαρκέστερη από ποτέ στελέχωση της Καρδιολογικής Κλινικής, με γιατρούς εγνωσμένης αξίας, την τελευταία  3ετία, είναι ο Συντονιστής Διευθυντής, Βασίλης Σαράκης”, τονίζει ο κ. Ντόκος, επισημαίνοντας ότι ο Στεφανιογράφος του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου,  είναι από τους πλέον σύγχρονους σε όλη την Ελλάδα. Χάρη στη λειτουργίας του – όπως αναφέρει – έχουν σωθεί πολλοί άνθρωποι και έχουν μειωθεί σημαντικότατα οι διακομιδές σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Τρίκαλα.

Όπως προκύπτει από τα παρατιθέμενα στοιχεία, τόσο η διενέργεια στεφανιογραφίας, όσο και αγγειοπλαστικής συνιστώνται από τους γιατρούς και μάλιστα, σε συντριπτική πλειοψηφία, σε άνδρες, οι οποίοι αποδεικνύονται πιο ευάλωτοι αναφορικά με καρδιολογικά προβλήματα.

Προηγούμενο άρθροΚλιματική αλλαγή: Κινδυνεύει η Μικρή Βενετία της Μυκόνου;
Επόμενο άρθροΑΝΕΚΔΟΤΟ… ΑΣΕ ΡΕΕΕΕ!!