Αρχική Παραπολιτικά Οι ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟΙ ΒΟΛΙΩΤΕΣ που ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΠΕΟ, ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...

Οι ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟΙ ΒΟΛΙΩΤΕΣ που ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΠΕΟ, ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στο ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ!

224
0

“Εκεί φαίνεται στο Βόλο έχουν κάνει λοβοτομή” ακούσαμε τον Αλέξη Κούγια να δηλώνει στην κάμερα του ANT1, με τον Γιώργο Λιάγκα να χρεώνει το σχόλιο του γνωστού ποινικολόγου στους ψηφοφόρους, που εξέλεξαν τον Αχιλλέα Μπέο.

Κι επειδή από χαρακτηρισμούς οι Βολιώτες έχουν χορτάσει τις τελευταίες εβδομάδες, μετά την πανηγυρική επανεκλογή Μπέου, καλό θα ήταν κάποια στιγμή να αντιληφθούμε τί ακριβώς στην ευχή διαπράττεται από μία συγκεκριμένη και παρα-πολιτικά κινούμενη, νομενκλατούρα, οι υπέρμαχοι της οποίας υπό την τήβεννο του τηλεοπτικού μαϊντανού, ούτε λίγο, ούτε πολύ, καθημερινά στήνουν τη δημοκρατία -μέσω της στοχευμένης κριτικής έναντι ΟΧΙ του Αχιλλέα Μπέου, αλλά της λαϊκής ετυμηγορίας των Βολιωτών- στο απόσπασμα!

Ξέρετε κύριοι, ανεξάρτητα με το εάν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με τον Αχιλλέα Μπέο, η λαϊκή ετυμηγορία στις δημοκρατίες (πλην αυτής της Βαϊμάρης) δεν αρκεί να γίνεται μονάχα θεσμικά σεβαστή, αλλά κυρίως πολιτικά, σε διαφορετική περίπτωση δεν υπονομεύεται μονάχα η κοινωνική συνοχή αλλά και αυτή καθ’ αυτή η ίδια η δημοκρατία!

Κι επειδή, παρά την όποια τοξικότητα -η οποία για τα νούμερα της τηλεθέασης και μόνο διατηρείται-, η κοινωνική συνοχή δεν μπορεί να κινδυνεύσει από ασήμαντες πολιτικές μονάδες ή ακόμα και παρεάκια, χωνέψτε το αποτέλεσμα της 8ης του Οκτώβρη και επιστρέψτε στους πάγκους σας, γιατί ο Βόλος και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών του, έχουν γυρίσει σελίδα προ πολλού!

Υ.Γ.: Πάντως οι Βολιώτες, μπορεί κάποιες φορές να αργούν, αλλά δεν λησμονούν ούτε χαρακτηρισμούς, ούτε νουθεσίες! Το έχουν αποδείξει μέσα στις δεκαετίες της νεότερης ιστορίας του τόπου και μάλιστα περίτρανα!

Α.Κ.

Προηγούμενο άρθροΦλώρινα: Καθίζηση οδοστρώματος μέσα σε οικισμό
Επόμενο άρθροΞάνθη: Εικόνες σοκ από την κακοκαιρία – Κλαδί έσπασε παρμπρίζ σε λεωφορείο εν κινήσει