Αρχική Ελλάδα Διαμαρτυρία πλημμυροπαθών στη Λάρισα – Έκλεισαν δρόμο, ζητούν απαντήσεις

Διαμαρτυρία πλημμυροπαθών στη Λάρισα – Έκλεισαν δρόμο, ζητούν απαντήσεις

16
0


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα Κυριακή 19 Νοεμβρίου πλημμυροπαθείς των εργατικών κατοικιών Γιάννουλης Λάρισας, στην πλατεία της συνοικίας.

«Κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμος έχουν ευθύνη που είμαστε αθωράκιστοι από πλημμυρικά φαινόμενα», σημείωσαν οι πλημμυροπαθείς κατά τη διαμαρτυρία τους.

«Δεν υπάρχει επίσημη απάντηση για τη στατική επάρκεια των κτιρίων»

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας και κάτοικος του πληγέντος οικισμού Τάσος Τσιαπλές, υπογράμμισε σε δηλώσεις του, σύμφωνα με το onlarissa.gr, πως «δεν έγιναν απολυμάνσεις, δεν υπήρξε σχέδιο εμβολιασμού κατά του τετάνου και της ηπατίτιδας, δεν απομακρύνθηκαν τα αντικείμενα από τους δρόμους και δεν πραγματοποιήθηκε πλύσιμο αυτών. Αντ’ αυτού ισχυρίζονται με προκλητικό τρόπο πως μας έπλυναν».

Στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία/Πηγή φωτογραφίας: onlarissa.gr

Επίσης, επισήμανε πως δεν υπάρχει επίσημη απάντηση για τη στατική επάρκεια των κτιρίων, ενώ πρόβλημα συνεχίζει να αποτελεί η στέγαση όσων δεν μπορούν να επιστρέφουν στα σπίτια τους.

Προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου Λάρισας-Κοζάνης

Τέλος, ζητήθηκε να υπάρξει ολοκληρωμένη παρέμβαση για την θωράκιση των εργατικών κατοικιών.

«Δε ζητούμε τίποτα παράλογο, αλλά λύση στα προβλήματα μας. Δεν θα τους αφήσουμε σε ησυχία» υπογράμμισε στο τέλος της ομιλίας του ο Τάσος Τσιαπλές.

Μετά τη συγκέντρωση, οι πλημμυροπαθείς προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου Λάρισας-Κοζάνης, που διήρκεσε μέχρι τις 12:00.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία/Πηγή φωτογραφίας: onlarissa.gr

Στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία/Πηγή φωτογραφίας: onlarissa.grin.gr

Προηγούμενο άρθροΣε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που παρουσιαζόταν ως δικηγόρος οικονομολόγος – Πώς δρούσε ο «Κώστας Μιχελάκης»
Επόμενο άρθροΔεν τελείωσαν το σχολείο, αλλά έγιναν παγκοσμίως γνωστοί σταρ