Αρχική Κεντρική Ελλάδα ΠΗΡΕ ΕΓΚΡΙΣΗ το ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΒΟΛΟΥ

ΠΗΡΕ ΕΓΚΡΙΣΗ το ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΒΟΛΟΥ

238
0

Πριν λίγες ημέρες αναφερθήκαμε στο υδατοδρόμιο της Πάτμου που αδειοδοτήθηκε και είναι έτοιμο για πτήσεις υδροπλάνων.

Σειρά πήρε ο Βόλος, που έλαβε έγκριση για πτήσεις με υδροπλάνα, ενώ η Περιφέρεια Πελοποννήσου μεγαλώνει το παζλ του δικτύου υδατοδρομίων της, με την τελευταία ανάθεση για αδειοδότηση των υποδομών λειτουργίας υδροπλάνων σε Ερμιόνη, Μονεμβασιά, Γύθειο και Παράλιο Άστρος.

Σημειώνουμε ότι στην Πελοπόννησο, η Καλαμάτα και η Κυλλήνη έχουν αδειοδοτηθεί και έχουν ξεκινήσει οι κατασκευές των υποδομών για την εξασφάλιση των αδειών λειτουργίας τους, ενώ Ναύπλιο, Νέα Κίος και λίμνη Τάκα είναι στην τελική φάση αδειοδότησής τους.

Παράλληλα, έχουν εγκριθεί υδάτινα πεδία σε Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι, από την εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια», ενώ έχει αδειοδοτηθεί και το υδατοδρόμιο της Πάτρας, που θα είναι το κεντρικό υδατοδρόμιο της Πελοποννήσου.

Από την πλευρά της, η Hellenic Seaplanes έχει σχεδιάσει την επιχειρησιακή λειτουργία σε 12 προορισμούς (υδατοδρόμια και υδάτινα πεδία) στην Πελοπόννησο μεταξύ των οποίων είναι το Κατάκολο, η Πύλος, η Ελαφόνησος, το Ξυλόκαστρο, η Λίμνη Καϊάφα, το Αίγιο, η Επίδαυρος και η Κόρινθος.

Οι παραπάνω προορισμοί θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στο δίκτυο Πελοποννήσου καθώς μαζί με το υδατοδρόμιο της Πάτρας που είναι έτοιμο για λειτουργία θα εξυπηρετήσουν πτήσεις προς Ιόνιο, Κρήτη, Αττική,  Νότιο Αιγαίο αλλά και Στερεά Ελλάδα.

Προηγούμενο άρθροΔήμος Νοτίου Πηλίου: Με εισήγηση Δημάρχου η απαλλαγή τελών ύδρευσης, κοινόχρηστων χώρων και μισθωμάτων λόγω της κακοκαιρίας DANIEL
Επόμενο άρθροIΓΝΑΤΙΟΣ… “ΔΑΣΚΑΛΕ ή ΠΑΠΑ πού ΔΙΔΑΣΚΕΣ και ΝΟΜΟ ΔΕΝ ΕΚΡΑΤΕΙΣ”…