Αρχική Ελλάδα Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ LASKARIDIS SHIPPING για το ΝΑΡΚΟΠΛΟΙΟ που “ΠΙΑΣΤΗΚΕ” στη...

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ LASKARIDIS SHIPPING για το ΝΑΡΚΟΠΛΟΙΟ που “ΠΙΑΣΤΗΚΕ” στη ΒΕΝΕΤΙΑ: “ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΕΣΗ με την KOKAΪΝΗ”

27
0

Στις έρευνες των αρχών θα συμβάλλει η εταιρεία Laskaridis Shipping μετά τον εντοπισμό ύποπτου προιόντος λαθρεμπορίου (που πιστεύεται ότι είναι κοκαΐνη) σε πλοίο της εταιρείας στην Ιταλία.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το πλήρωμα παρείχε πλήρη συνεργασία στις αρχές, οι οποίες μετά από ενδελεχή έρευνα σε όλο το πλοίο, διαπίστωσαν ότι ούτε το πλήρωμα, ούτε η εταιρεία, εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο στο σχετικό γεγονός.

Η ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής:

Η εταιρεία Laskaridis Shipping, εμπορικός διαχειριστής του πλοίου μεταφοράς χύδην φορτίου ATLAS (IMO: 9642368), συνδράμει στις έρευνες των τοπικών αρχών και των υπηρεσιών επιβολής του νόμου στην Ιταλία, μετά την ανακάλυψη ύποπτου λαθρεμπορίου (που πιστεύεται ότι είναι κοκαΐνη) στις θυρίδες αναρρόφησης θαλασσινού νερού του πλοίου – περίπου 11 μέτρα κάτω από την ίσαλο γραμμή.

Οι θυρίδες αναρρόφησης θαλασσινού νερού είναι ένα μέρος του πλοίου που δεν είναι προσβάσιμο από το εσωτερικό του και μπορεί να προσεγγιστεί μόνο από δύτες.

Το πλήρωμα παρείχε πλήρη συνεργασία στις αρχές, οι οποίες μετά από ενδελεχή έρευνα σε όλο το πλοίο, διαπίστωσαν ότι ούτε το πλήρωμα, ούτε η εταιρεία, εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο στο σχετικό γεγονός.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι φόρτωσης στο Σάντος της Βραζιλίας στις 23 Μαρτίου και έφτασε, μέσω του Γιβραλτάρ για πετρέλευση, στη Βενετία της Ιταλίας για εκφόρτωση στις 17 Απριλίου 2023.

Το λαθρεμπόριο εντοπίστηκε από τις τοπικές αρχές ενώ το πλοίο βρισκόταν στο αγκυροβόλιο της Βενετίας.

Έκτοτε το πλοίο προχώρησε στον ελλιμενισμό, σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, και οι εμπορικές εργασίες για την εκφόρτωση εξελίσσονται ομαλά.

Προηγούμενο άρθροME TON MΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ…
Επόμενο άρθροΣΤΟ ΣΦΥΡΙ για ΧΡΕΗ ΒΙΛΕΣ, ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ και ΣΚΑΦΗ ΕΠΩΝΥΜΩΝ – ΜΕΤΑ το ΠΑΣΧΑ, ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΝΩΣΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΟΥΝ σε ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ από ΤΡΑΠΕΖΕΣ