Αρχική Ελλάδα To Giverny του Κλοντ Μονέ, μέσα από τον φακό της Terri Weifenbach

To Giverny του Κλοντ Μονέ, μέσα από τον φακό της Terri Weifenbach

54
0Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2023, 11:11

Στο λεύκωμα «Giverny, Une Année Au Jardin», η Αμερικανή φωτογράφος Terri Weifenbach εξερευνά αυτή την περιοχή της Νορμανδίας που έκανε γνωστή σε όλον τον κόσμο ο ζωγράφος και φυσιολάτρης Κλοντ Μονέ. Οι φωτογραφίες της είναι εμβαπτισμένες στον ιμπρεσιονισμό, γοητευμένες με το φως.

Ο Μονέ ζούσε στην καρδιά αυτού του τοπίου. Όχι μακριά από το σπίτι του και τον αρχικό κήπο του – είναι επισκέψιμος -, το 2009 άνοιξε το Musée des Impressionnismes Giverny με δικό του κήπο, αριστοτεχνικά σχεδιασμένο από τον Αμερικανό Mark Rudkin και με περισσότερα από 20.000 λουλούδια. Σε αυτόν τον κήπο περιδιάβαινε η Weifenbach από τον Ιούνιο του 2021 έως τον Ιούνιο του 2022 και με τον φακό της τον απαθανάτισε.

Φωτογραφίζοντας τον κήπο του Giverny, η Weifenbach – γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και έχει εγκατασταθεί στο Παρίσι – δεν επιζητά να μιμηθεί τον Μονέ ή, να κυνηγά την οπτασία του ανάμεσα στους θάμνους. Δίνει έμφαση στα χρώματα και στον όγκο των λουλουδιών και των δέντρων τα οποία, με μια ενστικτώδη αίσθηση γεωμετρίας, αιχμαλωτίζει με τον φακό της.

Με πρόλογο του επικεφαλής του μουσείου, Cyrille Sciama, το λεύκωμα «Ζιβερνί, Ένας Χρόνος στον Κήπο» (https://exb.fr/fr/home/532-giverny.html) είναι δίγλωσση συνέκδοση του Atelier EXB και του Musée des Impressionnismes Giverny.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2023, 11:11Zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΤο 2023 θα είναι χρονιά αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού
Επόμενο άρθροΞεκίνησε χθες το Rally Dakar του 2023!