Αρχική Οικονομία Το πρώτο ελληνικό app για παροχή βοήθειας σε αστέγους

Το πρώτο ελληνικό app για παροχή βοήθειας σε αστέγους

53
0Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2023, 11:50

Συνέντευξη – Ρεπορτάζ: Χρουμπ Κλεωνάντα

To Ζougla.gr συνομίλησε με τον Αποστόλου Χρήστο, τον 26χρονο δημιουργό (developer) της πρώτης δωρεάν ελληνικής εφαρμογής κινητών, «Δράσε γι’ αυτούς», μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα να προσφέρει ο οποιοσδήποτε βοήθεια στους άστεγους συνανθρώπους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τον βλέπουμε στo Ζougla.gr, καθώς έχει ήδη κατασκευάσει άλλες έξι εφαρμογές κινητού ιδιαίτερα καινοτόμες για τα ελληνικά δεδομένα.

Αναλυτικά εικόνες από την εφαρμογή:

«Δυστυχώς υπάρχουν αναμεσά μας συνάνθρωποι που καταλήγουν στον δρόμο μα ελάχιστοι πια τους παρατηρούν. Παραμένουν αχανής στη ζωή και τέλος χάνονται αβοήθητοι. Αυτοί είναι ο άστεγοι. Άνθρωποι πονεμένοι και εκτεθειμένοι στο κρύο, στη ζέστη, με κλονισμένο πολλές φορές ψυχικό κόσμο με ελάχιστο κουράγιο, με “σπασμένη” υγεία και με φανερές ή κρυφές επιπλοκές.

Σύμφωνα με σχετική ερευνά της FEANTSA (της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας των οργανώσεων που ασχολούνται με την καταπολέμηση της αστεγίας και την προώθηση του δικαιώματος της στέγης), που επικαλείται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μόνο στην Αττική καταγράφονταν 17.720 άστεγοι και άτομα στερούμενα κατοικίας, τα οποία διέμεναν σε καταλύματα για αστέγους (Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, 2015). Στους κεντρικούς δρόμους των μεγαλύτερων ελληνικών πόλεων η εικόνα των ανθρώπων που κοιμούνται στα πεζοδρόμια και στις στοές είναι δυστυχώς οικεία τα τελευταία χρόνια», αναφέρει ο ίδιος.

Ο Χρήστος εξήγησε την ευκολία στη χρήση της εφαρμογής, καθώς πρωταρχικός στόχος ήταν να μπορεί να χρησιμοποιείται από όλες τις ηλικίες. Το μόνο που έχει να κάνει κανείς, είναι να πιέσει το κουμπί + που βρίσκεται πάνω στον χάρτη (όπως φαίνεται παραπάνω από τις εικόνες), για να προσθέσει έναν άστεγο συνάνθρωπο του που πιστεύει ότι χρειάζεται βοήθεια. Κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας, δημιουργείται ένα αυτόματο email με τα στοιχεία της τοποθεσίας (GPS) και με σχόλια, έτσι ώστε να σταλεί στην αρμόδια αρχή βοήθειας αστέγων.

Την εφαρμογή μπορείτε να την βρείτε δωρεάν σε αυτό το link: https://www.christosapostoloudev.eu/drasegiaautous

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη:

 

 

 

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2023, 11:53Zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΟ Μπραντ Πιτ και η Ινές ντε Ραμόν γιόρτασαν την Πρωτοχρονιά στο Μεξικό
Επόμενο άρθροΓελοιότητες με selfie μπροστά στο φέρετρο του Πελέ από τον πρόεδρο της FIFA και την κόρη του «βασιλιά»