Αρχική Ελλάδα Ουρές στα φαρμακεία ακόμη και για παυσίπονα!

Ουρές στα φαρμακεία ακόμη και για παυσίπονα!

90
0Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2023, 20:35

Zougla Newsroom

Εικόνες που έχουμε να δούμε από την κατοχική περίοδο, καταγράφονται στα φαρμακεία της χώρας από πολίτες που αναζητούν τα απαραίτητα σκευάσματα που χρειάζονται.

Σε μια περίοδο μεγάλης έξαρσης των αναπνευστικών ιώσεων, στους ενηλίκους και ακόμα περισσότερο στα παιδιά, οι ελλείψεις παιδιατρικών φαρμάκων, αντιβιοτικά, αναλγητικά και αντιπυρετικά, ταλαιπωρούν ιδιαίτερα τους γονείς. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι πολίτες αναγκάζονται να επισκέπτονται το ένα φαρμακείο μετά το άλλο ώστε να βρουν το φάρμακο που τους έχει συστήσει ο παιδίατρος.

Αναγνώστης της «Ζούγκλας» ζητούσε ένα αντιβηχικό σιρόπι και ένα ρινικό διάλυμα και για να τα προμηθευτεί αναγκάστηκε να επισκεφτεί 4 φαρμακεία σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας.

Αυτήν τη στιγμή, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, 232 είναι τα φάρμακα που δεν υπάρχουν καθόλου στα ράφια των φαρμακείων. Όσο δηλαδή και αν ψάξει κανείς από φαρμακείο σε φαρμακείο δεν υπάρχει περίπτωση να τα βρει.

Πρόκειται κυρίως για φάρμακα που χορηγούνται για βραχυχρόνιες θεραπείες, ανάμεσά τους σιρόπια, κλασικά αντιβιοτικά και εισπνεόμενα όπως και φάρμακα με αυξημένη ζήτηση λόγω της έξαρσης των ιώσεων. Καταγράφεται ωστόσο και έλλειψη σκευασμάτων για την αντιμετώπιση σοβαρών αστενειών όπως σάκχαρο, υπέρταση καρδιοπάθειες ακόμη και νεοπλασίες. 

Για τα 76 από αυτά, έχει διακοπεί η παραγωγή και διάθεσή τους, ενώ τα 156 έχουν μακροχρόνια και σοβαρή έλλειψη. Μεταξύ των σκευασμάτων που λείπουν από την ελληνική αγορά επίσης, περιλαμβάνονται εννέα εμβόλια και 37 νοσοκομειακά φάρμακα.

Διαβάστε περισσότερα: Τα 232 φάρμακα που λείπουν από τα ράφια


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2023, 20:35Zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΗ Γαλλία θα παραδώσει στην Ουκρανία ελαφρά άρματα μάχης
Επόμενο άρθροΟ πρωθυπουργός παρουσίασε το όραμά του για το 2023, χωρίς να ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα