Αρχική Ελλάδα Οι αντιρρησίες συνείδησης πολλαπλασιάστηκαν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Οι αντιρρησίες συνείδησης πολλαπλασιάστηκαν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

71
0Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2023, 10:00

Οι γερμανικές αρχές κατέγραψαν απότομη αύξηση των αντιρρησιών συνείδησης το 2022, τη χρονιά που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

«Το 2021, λάβαμε 201 αιτήσεις αντιρρησιών συνείδησης», ανέφερε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας οικογενειακών υποθέσεων και πολιτών στον γερμανικό όμιλο μέσων ενημέρωσης RDN («Redaktionsnetzwerk Deutschland»), όμως το 2022, ο αριθμός τους σχεδόν πενταπλασιάστηκε, φθάνοντας «τις 951».

Καθώς στη Γερμανία η υποχρεωτική θητεία στρατευσίμων στις ένοπλες δυνάμεις έχει καταργηθεί από το 2011, οι αριθμοί αυτοί αναφέρονται σε επαγγελματίες οπλίτες, υπαξιωματικούς ή αξιωματικούς που υπηρετούν ήδη στην Bundeswehr, τον γερμανικό ομοσπονδιακό στρατό.

Πολλοί εξήγησαν στις αιτήσεις τους πως δεν περίμεναν πως θα ξεσπούσε ποτέ πόλεμος. Αν και η Γερμανία δεν εμπλέκεται στη σύρραξη, προμηθεύει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με οπλισμό. Χθες Πέμπτη ανακοινώθηκε πως το Βερολίνο θα στείλει στο Κίεβο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ).

«Οι στρατιώτες που καταλήγουν στο συμπέρασμα σε αυτή την εκρηκτική εποχή ότι δεν θέλουν να πυροβολήσουν και να τραυματίσουν ή να σκοτώσουν οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο πρέπει να έχουν τρόπο να αποχωρήσουν από τις ένοπλες δυνάμεις», σχολίασε ο Μίχαελ Σούλτσε φον Γκλάσερ, στέλεχος της Γερμανικής Ένωσης για την Ειρήνη, μιλώντας στα ΜΜΕ του RDN.

Αρκετά μέλη του γερμανικού στρατού πήραν την απόφαση να ενταχθούν στις τάξεις του λόγω διαφημιστικών μηνυμάτων που δεν είχαν καμιά σχέση με την πραγματικότητα, πρόσθεσε ο ίδιος.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2023, 10:05Zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΤων νερών τ’ αγιάσματα
Επόμενο άρθρο«Νόμιζες ότι θα έκρυβες λεφτά για να λαδώσεις τους ντόπιους; Ψευτοφουσκωτούλη»