Αρχική Οικονομία «Μπλόκο» στον Καμπάτσο μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου

«Μπλόκο» στον Καμπάτσο μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου

47
0Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2023, 19:28

O Ερυθρός Αστέρας τιμωρήθηκε με πρόστιμο 25 χιλιάδων ευρώ από τη Euroleague για παραβίαση των Κανονισμών Οικονομικής Σταθερότητας και Fair Play (FSFPR), με αποτέλεσμα να μην έχει δικαίωμα να προβεί σε αλλαγή παίκτη ή προπονητή έως τις 28 Φεβρουαρίου. Ο Φακούντο Καμπάτσο θα πρέπει να περιμένει στα «πιτς» για δύο μήνες μετά την εξέλιξη αυτή και θα χάσει ακόμη 8 αγώνες της σερβικής ομάδας στη Euroleague.

Στη σχετική ανακοίνωση της Euroleague επεξηγούνται οι λόγοι της τιμωρίας του Ερυθρού Αστέρα: «Οι επιβληθείσες κυρώσεις λαμβάνουν υπόψη τη σοβαρότητα των παραβάσεων, οι οποίες περιελάμβαναν ληξιπρόθεσμες οφειλές με παίκτες από την τρέχουσα και προηγούμενες σεζόν, καθώς και την παροχή αναληθών ή ανακριβών πληροφοριών, επιτρέποντας στον σύλλογο να εκμεταλλευτεί αδικαιολόγητο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να συνεχίσει την κανονική λειτουργία του παρά την παράτυπη οικονομική κατάσταση στο πλαίσιο του FSFPR. Η απόφαση αυτή μπορεί να προσβληθεί ενώπιον του Διαιτητικού Αθλητικού Δικαστηρίου».

Ο CEO της Euroleague, Μάρσαλ Γκλίκμαν τοποθετήθηκε μετά την τιμωρία του Ερυθρού Αστέρα λέγοντας: «Αυτό είναι απογοητευτικό για εμάς, καθώς θέλουμε πάντα τους καλύτερους παίκτες στο γήπεδο. Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι οι σοβαρές παραβιάσεις των Κανονισμών Οικονομικής Σταθερότητας και Fair Play από τον σύλλογο εμποδίζουν τους σπουδαίους παίκτες να εγγραφούν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Στο πρωτάθλημα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλες οι ομάδες τηρούν τους ίδιους κανόνες και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ανεξάρτητοι ρυθμιστικοί φορείς έχουν επιβάλει μια τέτοια κύρωση. Είμαστε χαρούμενοι που έχουν διευθετηθεί όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά είναι σημαντικό ότι ο Ερυθρός Αστέρας έχει μια αληθινή δέσμευση για την τήρηση όλων των κανονισμών που προχωρούν, και πιστεύω ότι το έχουν, σύμφωνα με τις συνομιλίες μας με τον σύλλογο».


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2023, 19:29Zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΗ Άγκυρα καταδικάζει την «προκλητική» επίσκεψη του Ισραηλινού υπουργού στην Πλατεία των Τεμενών
Επόμενο άρθροΗ Ελένη Τουλουπάκη καταγγέλλει παράνομη παρακολούθηση του τηλεφώνου της από την ΕΥΠ