Αρχική Οικονομία Μια δολοφονία αναστατώνει τους κατοίκους του Πλατάνου!

Μια δολοφονία αναστατώνει τους κατοίκους του Πλατάνου!

37
0Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2023, 13:53

Ο Παναγής μεταφέρεται σε νοσοκομείο στην Αθήνα μετά το ατύχημα και ο Σίμος με την Τούλα ανησυχούν για την κατάστασή του. Οι Πλατανιώτες, πάλι, βρίσκονται κλεισμένοι στο πανδοχείο και ανησυχούν για το ποια θα είναι η τύχη τους, καθώς επικρατεί ο απόλυτος πανικός. Ο Πετράν μαθαίνει την αλήθεια, αλλά αρνείται να πιστέψει πως η γιατρέσσα τον δούλεψε ψιλό γαζί και δεν είναι ερωτευμένη, ενώ η Κατερίνα μαθαίνει για το ατύχημα του Παναγή και πάει τρέχοντας στο νοσοκομείο. Ο Σώτος καταφέρνει να «απελευθερώσει» τους Πλατανιώτες που είναι έντρομοι και γεμάτοι απορίες… Ο Κανέλλος, πάλι, δεν ξέρει ποιον να πρωτοσυλλάβει, καθώς οι ύποπτοι για τον φόνο όλο και αυξάνονται. Η Σύλβια αναγκάζεται να παραιτηθεί από πρόεδρος. Θα τα βρουν, τελικά, ο Παναγής με την Κατερίνα; Ο Σώτος έχει γίνει πρόεδρος με το ζόρι, ο Χαραλάμπης με τον Ηλία είναι υπό κράτηση, ενώ η αστυνομική αρχή του τόπου ετοιμάζεται να συλλάβει και τον Θύμιο. Τα ερωτηματικά για τη δολοφονία του Ζάχου είναι πολλά… Η Καλλιόπη είναι έξαλλη που ο Κανέλλος συνεχίζει απτόητος τις συλλήψεις, ενώ ο Παναγής είναι αποφασισμένος να αποδείξει σε όλους πως ο Πετράν είναι ένοχος για τον φόνο. Ο Τζώρτζης ζει το δικό του δράμα, αφού το ένστικτό του λέει πως η Χρύσα έχει διαλέξει τον Κανέλλο.

Σπαρταριστές καταστάσεις, που χαρίζουν άφθονο γέλιο, θα απολαύσετε, στα νέα επεισόδια της κωμικής σειράς της ΕΡΤ1 «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», από τη Δευτέρα 2 έως και την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023, στις 20:00.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023, ώρα 20:00

Επεισόδιο 81ο: Ο Παναγής μεταφέρεται σε νοσοκομείο στην Αθήνα μετά το ατύχημα και ο Σίμος με την Τούλα ανησυχούν για την κατάστασή του. Οι Πλατανιώτες, πάλι, βρίσκονται κλεισμένοι στο πανδοχείο και ανησυχούν για το ποια θα είναι η τύχη τους, καθώς επικρατεί ο απόλυτος πανικός. Την ίδια ώρα, ο Εγκέφαλος τούς παρακολουθεί ικανοποιημένος από τις κάμερες και σχεδιάζει τα επόμενα βήματά του, αφού η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Ο Πετράν μαθαίνει την αλήθεια, αλλά αρνείται να πιστέψει πως η γιατρέσσα τον δούλεψε ψιλό γαζί και δεν είναι ερωτευμένη, ενώ η Κατερίνα μαθαίνει για το ατύχημα του Παναγή και πάει τρέχοντας στο νοσοκομείο. Ο Σώτος καταφέρνει να «απελευθερώσει» τους Πλατανιώτες που είναι έντρομοι και γεμάτοι απορίες, την ώρα που ο Πετράν, γεμάτος μίσος για την Κατερίνα, επιστρέφει στο σπίτι του Εγκεφάλου έτοιμος να πουλήσει την ψυχή του στον… «διάβολο».

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023, ώρα 20:00

Επεισόδιο 82ο: Ο Παναγής είναι έξαλλος με αυτά που του αποκάλυψε άθελά της η Κατερίνα, ενώ η Τούλα και ο Σίμος προσπαθούν να καταλάβουν, επιτέλους, ποιο είναι το μυστικό που τους κρύβει η γιατρέσσα. Την ίδια ώρα, στον Πλάτανο, είναι όλοι αναστατωμένοι και προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους. Ο Τζώρτζης προσπαθεί να προστατέψει τη Χρύσα, μη μάθει τα νέα και ταραχτεί, ενώ ο Πετράν επιστρέφει και σαν άλλος «ιππότης» θέλει να βοηθήσει την Αγγέλα να πάρει πίσω ό,τι της ανήκει. Ο Κανέλλος, πάλι, δεν ξέρει ποιον να πρωτοσυλλάβει, καθώς οι ύποπτοι για τον φόνο όλο και αυξάνονται. Η Σύλβια αναγκάζεται να παραιτηθεί από πρόεδρος, ενώ ο παπάς αναγκάζεται να ζητήσει βοήθεια από τη Βαλέρια. Θα τα βρουν, τελικά, ο Παναγής με την Κατερίνα; Τι λαβράκι θα βγάλει ο Κανέλλος, που θα ταράξει όλο το χωριό;

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023, ώρα 20:00

Επεισόδιο 83ο: Το σχέδιο του Ανδρέου, να εξοντώσει τους Πλατανιώτες, πάει από το καλό στο καλύτερο. Ο Σώτος έχει γίνει πρόεδρος με το ζόρι, ο Χαραλάμπης με τον Ηλία είναι υπό κράτηση, ενώ η αστυνομική αρχή του τόπου ετοιμάζεται να συλλάβει και τον Θύμιο. Τα ερωτηματικά για τη δολοφονία του Ζάχου είναι πολλά και οι παλιοί του χωριού υποψιάζονται πως για όλα φταίει εκείνο το καταραμένο βράδυ της Αποκριάς. Ένα σκίτσο που απεικονίζει τον μπράβο του Ανδρέου ίσως γίνει η αρχή, για να ξετυλίξουν το κουβάρι ή για να το μπλέξουν περισσότερο. Ο Πετράν προσπαθεί να πείσει την Αγγέλα να συμμαχήσουν, ενώ η Κατερίνα προσπαθεί να πείσει τον Παναγή να τη συγχωρέσει. Μόνο που ο δασονόμος μας έχει πεισμώσει, οπότε ο Τζώρτζης και η Μάρμω αποφασίζουν να αναλάβουν… δράση, για ακόμα μια φορά.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023, ώρα 20:00

Επεισόδιο 84ο: Της κακομοίρας γίνεται στον Πλάτανο, αφού σε λίγο οι ύποπτοι για τον φόνο του Ζάχου δεν θα χωράνε στο τμήμα. Η Καλλιόπη είναι έξαλλη που ο Κανέλλος συνεχίζει απτόητος τις συλλήψεις, ενώ ο Παναγής είναι αποφασισμένος να αποδείξει σε όλους πως ο Πετράν είναι ένοχος για τον φόνο. Ο Τζώρτζης ζει το δικό του δράμα, αφού το ένστικτό του λέει πως η Χρύσα έχει διαλέξει τον Κανέλλο, την ώρα που η Χρύσα έχει αποφασίσει να κάνει κρυφά το τεστ DNA. Η Βαλέρια πιστεύει ότι ο Ανδρέου είναι πίσω απ’ όλα όσα συμβαίνουν, ενώ η Σύλβια προσπαθεί μάταια να επικοινωνήσει με την ψυχή του Ζάχου και να καθαρίσει την αρνητική ενέργεια του πανδοχείου. Τι «στροφή» αποφασίζει να κάνει ο Ηλίας και τι απόφαση παίρνει ο νέος πρόεδρος του χωριού, που δεν θα αρέσει καθόλου στη Βαλέρια; Τι δουλειά έχει στον Πλάτανο μια άγνωστη;

Παρασκευή: Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023, ώρα 20:00

Επεισόδιο 85ο: Ο Πετράν είναι έξαλλος που ο Κανέλλος θέλει να τον ανακρίνει παρέα με τον Χαραλάμπη και τον Παναγή, και οι δυο αντίζηλοι καταλήγουν να παίζουν άγριο ξύλο και να γίνονται «από δυο χωριά χωριάτες». Ο Κανέλλος προσπαθεί μάταια να επιβάλει την τάξη, ενώ ο Σίμος είναι αποφασισμένος να στηρίξει τον Παναγή μέχρι τέλους, για να διώξουν τον Πετράν από το χωριό. Την ίδια ώρα, η Βαλέρια εκβιάζει τον Σώτο, που θέλει να δημεύσει την πηγή της, ενώ η Φιλιώ αναλαμβάνει να τη βάλει στη θέση της. Η Αγγέλα φροντίζει τον χτυπημένο Πετράν, αλλά η κατάστασή του πάει απ’ το κακό στο χειρότερο κι έτσι αναγκάζεται να καλέσει την Κατερίνα για βοήθεια. Κι ενώ ο μπακάλης ζητάει διαζύγιο από τη Βαλέρια που δεν πιστεύει στα αυτιά της, η Κατερίνα αρχίζει να πιστεύει πως ο Πετράν ξέρει πολύ περισσότερα απ’ όσα λέει.

Η ιστορία…

Το μικρό ανυπότακτο χωριό, που ακούει στο όνομα Πλάτανος, έχει φέρει τα πάνω κάτω και μέχρι και οι θεοί του Ολύμπου τσακώνονται εξαιτίας του, κατηγορώντας τον σκανδαλιάρη Διόνυσο ότι αποτρέλανε τους ήδη ζουρλούς Πλατανιώτες, «πειράζοντας» την πηγή του χωριού. Τι σχέση έχει, όμως, μια πηγή με μαγικό νερό, ένα βράδυ της Αποκριάς που οι Πλατανιώτες δεν θέλουν να θυμούνται, ένα αυθεντικό αβγό Φαμπερζέ κι ένα κοινόβιο μ’ έναν τίμιο εφοριακό και έναν… ψυχοπαθή; Οι Πλατανιώτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον πιο ισχυρό εχθρό απ’ όλους: το παρελθόν τους, και όλα όσα θεωρούσαμε δεδομένα θα έρθουν τούμπα: οι καλοί θα γίνουν κακοί, οι φτωχοί πλούσιοι, οι συντηρητικοί προοδευτικοί και οι εχθροί φίλοι!

Ο άνθρωπος που αδικήθηκε στο παρελθόν από τους Πλατανιώτες θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι δεν κατάφεραν οι προηγούμενοι… να εξαφανίσει όχι μόνο τον Πλάτανο και τους κατοίκους του, αλλά ακόμα και την ιδέα πως το χωριό αυτό υπήρξε ποτέ πραγματικά. Η Νέμεσις θα έρθει στο μικρό χωριό μας και η τελική μάχη θα είναι η πιο ανελέητη απ’ όλες! Η τρίτη σεζόν θα βουτήξει στο παρελθόν, θα βγάλει τους σκελετούς από την ντουλάπα και θα απαντήσει, επιτέλους, στο προαιώνιο ερώτημα: Τι φταίει και όλη η τρέλα έχει μαζευτεί στον Πλάτανο; Τι πίνουν οι Πλατανιώτες και δεν μας δίνουν;

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μορφονιός

Σκηνοθέτες μονάδων: Θανάσης Ιατρίδης, Κλέαρχος Πήττας

Διάλογοι: Αντώνης Χαϊμαλίδης, Ελπίδα Γκρίλλα, Αντώνης Ανδρής

Επιμέλεια σεναρίου: Ντίνα Κάσσου

Σενάριο-Πλοκή: Μαντώ Αρβανίτη

Σκαλέτα: Στέλλα Καραμπακάκη

Εκτέλεση παραγωγής: Ι. Κ. Κινηματογραφικές & Τηλεοπτικές Παραγωγές Α.Ε.

Πρωταγωνιστούν: Τάσος Κωστής (Χαραλάμπης), Πηνελόπη Πλάκα (Κατερίνα), Θοδωρής Φραντζέσκος (Παναγής), Θανάσης Κουρλαμπάς (Ηλίας), Θεοδώρα Σιάρκου (Φιλιώ), Τζένη Μπότση (Σύλβια), Βαλέρια Κουρούπη (Βαλέρια), Μάριος Δερβιτσιώτης (Νώντας), Τζένη  Διαγούπη (Καλλιόπη), Πηνελόπη Πιτσούλη (Μάρμω), Γιάννης Μόρτζος (Βαγγέλας), Δήμητρα  Στογιάννη (Αγγέλα), Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος (Τζώρτζης), Γιωργής Τσουρής (Θοδωρής), Τζένη  Κάρνου (Χρύσα), Μιχάλης Μιχαλακίδης (Κανέλλος), Αντώνης Στάμος (Σίμος), Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά (Τούλα)

Οι νέες αφίξεις στον Πλάτανο είναι οι εξής: Γιώργος Σουξές (Θύμιος), Παύλος Ευαγγελόπουλος (Σωτήρης Μπομπότης), Αλέξανδρος Παπαντριανταφύλλου (Πέτρος Μπομπότης), Χρήστος Φωτίδης (Βάρσος Ανδρέου- Εγκέφαλος), Πέτρος Λιόντας (Βλάσης Πέτας)

Όλα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα  στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά τη μετάδοσή τους στην ΕΡΤ1.

 

 Zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΟι ενισχυμένοι έλεγχοι αυξάνουν την αξία στα ελληνικά προϊόντα
Επόμενο άρθροΝέο τραγούδι για τη Μάιλι Σάιρους!