Αρχική Κόσμος Κατάρριψη ουκρανικών UAVs στη Σεβαστούπολη

Κατάρριψη ουκρανικών UAVs στη Σεβαστούπολη

104
0Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2023, 01:40

Έπειτα από αρκετές ημέρες επιθέσεων με ρωσικά UAVs-καμικάζι εναντίον ουκρανικών πόλεων, ιδίως εναντίον του Κιέβου, συστοιχίες αντιαεροπορικής άμυνας στη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Ρωσία τον Μάρτιο του 2014, ενεργοποιήθηκαν για να αναχαιτίσουν ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη χθες Δευτέρα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Δύο ουκρανικά UAVs καταρρίφθηκαν στους αιθέρες της Σεβαστούπολης, στρατηγικής σημασίας ναυτικής βάσης, διευκρίνισε το TASS.

«Οι αντιαεροπορικές άμυνές μας συνεχίζουν να απωθούν επιθέσεις», δήλωσε ο διορισμένος από τη Μόσχα κυβερνήτης Μιχαήλ Ραζβαζάγεφ.

Η Σεβαστούπολη είναι η κύρια βάση του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Το λιμάνι της έχει γίνει επανειλημμένα στόχος επιθέσεων της Ουκρανίας με UAVs, με την πιο πρόσφατη να γίνεται γνωστή την 30ή Δεκεμβρίου.

Τον Οκτώβριο, ο ουκρανικός χρησιμοποίησε τηλεκατευθυνόμενα πλεούμενα φορτωμένα με εκρηκτικά για να επιτεθεί στον ρωσικό στόλο κοντά στη Σεβαστούπολη.

Οι πληροφορίες από τις αντιμαχόμενες πλευρές για την αποτελεσματικότητα των ουκρανικών επιθέσεων είναι εντελώς αντιφατικές.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2023, 01:40Zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΟι «πράσινοι» έχουν ανεβάσει στα 4,8 εκατ. ευρώ την προσφορά τους για τον Αντούνα
Επόμενο άρθροΕνισχύσεις 300 ευρώ ανά στρέμμα στους μηλοκαλλιεργητές της Λάρισας