Αρχική Ελλάδα Και η Αυστραλία λαμβάνει μέτρα για τους ταξιδιώτες από την Κίνα

Και η Αυστραλία λαμβάνει μέτρα για τους ταξιδιώτες από την Κίνα

69
0Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2023, 07:13

Οι ταξιδιώτες από την Κίνα στην Αυστραλία θα έχουν την υποχρέωση να προσκομίζουν βεβαίωση πως υποβλήθηκαν σε εξέταση για τον νέο κορωνοϊό με αρνητικό αποτέλεσμα από την Πέμπτη 5η Ιανουαρίου, ανακοίνωσε την Κυριακή ο Αυστραλός υπουργός Υγείας Μαρκ Μπάτλερ.

Η Αυστραλία ακολουθεί τα βήματα αρκετών άλλων χωρών όπου ανακοινώνονται τελευταία παρόμοιοι περιορισμοί.

Το μέτρο λαμβάνεται προληπτικά, εξήγησε ο κ. Μπάτλερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Πανομοιότυπη διάταξη ανακοίνωσε το Σάββατο η κυβέρνηση του Καναδά, από την 5η Ιανουαρίου και καταρχήν για τριάντα ημέρες.

Η Νότια Κορέα, η Ισπανία και η Γαλλία προστέθηκαν την Παρασκευή στον μεγεθυνόμενο αριθμό χωρών, συμπεριλαμβανομένων ιδίως των ΗΠΑ και της Ινδίας, που έκαναν υποχρεωτικό οι ταξιδιώτες από την Κίνα να είναι εφοδιασμένοι με αρνητικά τεστ για τον νέο κορωνοϊό.

Η έκρηξη του αριθμού των μολύνσεων από τον ιό στην Κίνα μετά τον απότομο τερματισμό της πολιτικής «zero COVID» στις αρχές Δεκεμβρίου προκαλεί εντεινόμενη ανησυχία διεθνώς. Την Παρασκευή, στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας συναντήθηκαν με κινέζους αξιωματούχους και τους κάλεσαν να μοιράζονται δεδομένα «σε πραγματικό χρόνο» για το γονιδίωμα του SARS-CoV-2, τις εισαγωγές σε νοσοκομεία και μονάδες εντατικής θεραπείας και τους θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

 


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2023, 07:15Zougla.gr

Προηγούμενο άρθρο«Απαραίτητη η μεγέθυνση του πυρηνικού οπλοστασίου της χώρας»
Επόμενο άρθροΔύο τραυματίες σε τροχαίο ατύχημα