Αρχική Κόσμος Η Ρωσία μεταφέρει τα στρατηγικά της βομβαρδιστικά στην ρωσική Άπω Ανατολή

Η Ρωσία μεταφέρει τα στρατηγικά της βομβαρδιστικά στην ρωσική Άπω Ανατολή

98
0Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2023, 18:00

Η ημερήσια αναφορά του βρετανικού υπουργείου Άμυνας επικεντρώνεται στις επιπτώσεις από την μεταφορά των στρατηγικών βομβαρδιστικών της Ρωσίας στην ρωσική Άπω Ανατολή μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε το στρατηγικής σημασία αεροδρόμιο στην πόλη Ένγκελς, όπου στάθμευαν τα εν λόγω βομβαρδιστικά.

Στις 27 Δεκεμβρίου ο γραμματέας του Συμβουλίου εθνικής ασφαλείας και άμυνας της Ουκρανίας Αλεξέι Ντανίλοφ ανακοίνωσε ότι η Ρωσία μετέφερε τα στρατηγικά της βομβαρδιστικά Tu-95MS και Tu-22M3 στην ρωσική Άπω Ανατολή.

Bομβαρδιστικό Tu-95MS

Στις 5 και στις 26 Δεκεμβρίου το αεροδρόμιο Ένγκελς στον οποίο βρισκόντουσαν τα στρατηγικά βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς, δέχθηκε πλήγματα. Μετά την καταστροφή αρκετών αεροσκαφών, η Ρωσία πιθανότατα αποφάσισε να διασκορπίσει τα αεροσκάφη μεγάλου βεληνεκούς και να τα στείλει σε αεροδρόμια που βρίσκονται πιο μακριά από την Ουκρανία

Βομβαρδιστικό Tu-22M3

Τα αεροσκάφη θα εξακολουθούν να είναι σε θέση να εκτοξεύουν πυραύλους Κρούζ (cruise) από αέρος στην Ουκρανία, καθώς τα όπλα αυτά έχουν βεληνεκές 5.000 χιλιομέτρων επιπλέον του βεληνεκούς των βομβαρδιστικών.

Ωστόσο, οι πτήσεις από τις τοποθεσίες στις οποίες έχουν μεταφερθεί τα αεροσκάφη θα επιβαρύνουν τα αεροσκάφη με πρόσθετο βάρος συντήρησης και θα εξαντλήσουν περαιτέρω τις ήδη περιορισμένες ώρες πτήσης που είναι διαθέσιμες σε αυτά τα απαρχαιωμένα αεροσκάφη.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2023, 18:01Zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΔωρεάν φάρμακο για τον λαό
Επόμενο άρθροΑναμονή για τον Ρότα ενόψει του ντέρμπι