Αρχική Ελλάδα Η ηλεκτρική DC100 της Davinci Motors θα παρουσιαστεί στην CES 2023

Η ηλεκτρική DC100 της Davinci Motors θα παρουσιαστεί στην CES 2023

80
0Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2023, 14:30

Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

Παρόλο που το ετήσιο Consumer Electronics Show δεν είχε πολλά να κάνει με τις μοτοσικλέτες, έχει γίνει λίγο περισσότερο ενδιαφέρον για το μικρό μας κομμάτι του κόσμου τα τελευταία χρόνια, καθώς περισσότερες ηλεκτρικές και άλλες τεχνολογίες μοτοσυκλετών και έχουν κοσμήσει στη σκηνή του.

Η CES του 2023 ξεκινά στις 5 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 8 Ιανουαρίου. Η κινεζική startup ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, Davinci Motor, σχεδιάζει να παρουσιάσει την DC100 της στην εκδήλωση, η οποία σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η Davinci φέρνει μοτοσυκλέτες στις ακτές των Η.Π.Α. Η εταιρεία παρουσίασε πρόσφατα την DC100 στην EICMA 2022, η οποία σηματοδότησε και το ευρωπαϊκό της ντεμπούτο.

Ενώ ο σχεδιασμός της μπορεί να είναι διχαστικός ως προς τις προτιμήσεις, τα περισσότερα σχέδια δεν είναι; Αν υποθέσουμε ότι σας αρέσει η σχεδίαση, η Davinci DC100 φαίνεται πολλά υποσχόμενη στα χαρτιά. Το πρόβλημα με τα χαρτιά, φυσικά, είναι ότι κάθε εταιρεία μπορεί να πει αυτό που της αρέσει για τα προϊόντα της και κάθε εταιρεία θέλει οι δυνητικοί αγοραστές να πιστεύουν ότι προσφέρει το καλύτερο προϊόν. Όπως πάντα, δεν θα ξέρουμε πώς θα είναι έως ότου οι μοτοσυκλέτε αρχίσουν να φτάνουν στα χέρια ανεξάρτητων δοκιμαστών.

Η Davinci Motors λέει ότι σχεδίασε την DC100 για να ανταγωνιστεί τις επιδόσεις μοτοσυκλετών 1.000 κυβικών που λειτουργούν με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ο ισχυριζόμενος χρόνος 0-100 είναι τρία δευτερόλεπτα και η ισχυριζόμενη τελική ταχύτητα είναι 199 χιλιόμετρα την ώρα. Η αυτονομία είναι 400 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση και χάρη στη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης DC τρίτου επιπέδου, η Davinci λέει ότι η DC100 μπορεί να φορτίσει πλήρως την μπαταρία της σε μόλις μισή ώρα. Η μέγιστη ισχύς αναφέρεται στα 100 κιλοβάτ (περίπου 134 ίπποι) και η μέγιστη ροπή είναι 850 Nm.

Στην EICMA, η Davinci ανακοίνωσε επίσημα ότι άνοιγε τν διαδικασία προπαραγγελίας για την DC100 στην ευρωπαϊκή αγορά, με κόστος 26.000 ευρώ (προ φόρων ανά χώρα). Δεν είναι σαφές εάν η Davinci σχεδιάζει μια παρόμοια ανακοίνωση μετά την CES 2023 για την αμερικανική αγορά, ούτε ποιο μπορεί να είναι το κόστος εάν το έκανε. Για την Ευρώπη, η εταιρεία είπε ότι οι πελάτες προπαραγγελίας θα πρέπει να αναμένουν ότι οι παραδόσεις θα ξεκινούν αργότερα το 2023.

 

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2023, 14:30Zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΤον τρόπο δράσης των Παντσέρι και Τζόρτζι στο «MoroccoGate» περιγράφει η εφημερίδα De Standaard
Επόμενο άρθροΑξιολογούνται 330 επενδυτικά σχέδια ύψους 483 εκατ. ευρώ για την αγροδιατροφή