Αρχική Κόσμος Η Γερμανική υπηρεσία πληροφοριών βλέπει αυξημένη δραστηριότητα των Ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στη...

Η Γερμανική υπηρεσία πληροφοριών βλέπει αυξημένη δραστηριότητα των Ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στη χώρα

85
0Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2023, 16:33

Το ενδιαφέρον των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών στη Γερμανία εξακολουθεί να αυξάνεται όσο συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, σύμφωνα με την γερμανική υπηρεσία πληροφοριών.

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος, Τόμας Χάλντενβανγκ, συγκαταλέγει την Κίνα και το Ιράν στις χώρες εκείνες των οποίων οι μυστικές υπηρεσίες είναι ενεργές στη Γερμανία.

«Το ενδιαφέρον των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών εδώ στη Γερμανία, όχι μόνο δεν έχει ατονίσει, αλλά αυξάνεται καθώς συνεχίζονται οι επιπτώσεις του πολέμου», είπε ο Χάλντενβανγκ σε συνέντευξή του στο dpa.

«Η παρούσα κατάσταση δείχνει ακόμη πόσο πραγματικός είναι ο κίνδυνος της ρωσικής κατασκοπείας», πρόσθεσε ο ίδιος αναφερόμενος σε έναν ύποπτο διπλό κατάσκοπο στη Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND), ο οποίος συνελήφθη λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Ο συλληφθείς θεωρείται ύποπτος ότι παρείχε μυστικές πληροφορίες σε μια ρωσική υπηρεσία πληροφοριών.

Ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου πολλά ευρωπαϊκά κράτη απέλασαν Ρώσους πράκτορες με τη Γερμανία να έχει απελάσει 40 μέλη της ρωσικής πρεσβείας στο Βερολίνο.

«Καταβάλλουμε σοβαρές προσπάθειες για να αποτρέψουμε και άλλα πρόσωπα που πιθανόν να συνδέονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες από το να έρθουν εδώ στη Γερμανία», είπε ο Χάλντενβανγκ στο dpa προσθέτοντας ότι για τον σκοπό αυτόν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει αυστηροποιήσει τους κανονισμούς έκδοσης βίζας.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2023, 16:33Zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΕπιστρέφει στον Παναθηναϊκό η Χριστινάκη
Επόμενο άρθροΔιάσημοι που ξοδεύουν περιουσίες για να προβάλλουν την κακογουστιά