Αρχική Οικονομία Εντοπίστηκαν 28 πτώματα με τραύματα από σφαίρες

Εντοπίστηκαν 28 πτώματα με τραύματα από σφαίρες

94
0Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2023, 06:01

Τα πτώματα 28 ανδρών με τραύματα από σφαίρες βρέθηκαν από τις Αρχές στη βορειοδυτική πόλη Νουνά της Μπουρκίνα Φάσο, ανακοίνωσε η εισαγγελία χθες Δευτέρα.

Διενεργείται έρευνα για τις δολοφονίες των ανδρών αυτών, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν την 30ή και την 31 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της εισαγγελίας, στο οποίο δεν διατυπώνεται καμιά εκτίμηση για το ποιοι πιστεύεται πως ήταν οι δράστες, ή ποιο ήταν το κίνητρο.

Η χώρα της δυτικής Αφρικής βυθίζεται ολοένα πιο συχνά στο πένθος εξαιτίας επιθέσεων οργανώσεων τζιχαντιστών την τελευταία δεκαετία. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και εκατομμύρια έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην Μπουρκίνα Φάσο και σε άλλες χώρες της περιοχής.

Ωστόσο χθες η μη κυβερνητική οργάνωση CISC (Collectif contre l’impunité et la stigmatisation des communautés, «Συλλογικότητα εναντίον της ατιμωρησίας και του στιγματισμού κοινοτήτων»), κατήγγειλε πως στη Νουνά ένοπλοι, που αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως ήταν μέλη της παραστρατιωτικής οργάνωσης Εθελοντές για την άμυνα της πατρίδας (Volontaires pour la défense de la patrie, VDP), δολοφόνησαν πολίτες που ανήκαν στη φυλή Πελ σε «αντίποινα» για επίθεση εναντίον αρχηγείου τους. Η πληροφορία αυτή είναι αδύνατο να επαληθευτεί με ανεξάρτητο τρόπο.

Η στρατιωτική χούντα η οποία ασκεί την εξουσία στην Μπουρκίνα Φάσο μετά το πραξικόπημα της 30ής Σεπτεμβρίου 2022 ανακοίνωσε τον Οκτώβριο τη στρατολόγηση 50.000 νέων μελών των VDP. Η διαδικασία ανακοινώθηκε πως ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2023, 06:01Zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ – ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΠΑΙΞΑΝ τα… ΡΕΣΤΑ τους οι ΕΛΛΗΝΕΣ – 90.000 ΙΧ ΠΕΡΑΣΑΝ τα ΣΥΝΟΡΑ ΜΟΝΟ τον ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ για να ΠΑΙΞΟΥΝ στα ΚΑΖΙΝΟ της ΓΕΥΓΕΛΗ
Επόμενο άρθρο«ΕΧΟΥΝ το ΚΟΚΑΛΑΚΙ της ΝΥΧΤΕΡΙΔΑΣ»: ΤΑ 2+1 ΖΩΔΙΑ που θα ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ το ΝΕΟ ΕΤΟΣ