Αρχική Ελλάδα Απεργία στις 25 Ιανουαρίου αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της Amazon σε αποθήκη στο...

Απεργία στις 25 Ιανουαρίου αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της Amazon σε αποθήκη στο Κόβεντρι

95
0Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2023, 05:00

Βρετανοί εργαζόμενοι που ανήκουν στο συνδικάτο GMB σε μια αποθήκη της Amazon στην κεντρική Αγγλία θα απεργήσουν στις 25 Ιανουαρίου λόγω μισθολογικών διεκδικήσεων, ανακοίνωσε την Τετάρτη το συνδικάτο.

Ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχόλιο σχετικά με την σχεδιαζόμενη απεργία στην αποθήκη στο Κόβεντρι.

«Το GMB παροτρύνει τα αφεντικά της Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο να δώσουν στους εργαζομένους μια πρέπουσα αύξηση μισθών και να αποφύγουν συνολικά τις απεργιακές κινητοποιήσεις», δήλωσε η Αμάντα Γκliρινγκ της GMB.

Όταν το προσωπικό ψήφισε υπέρ της απεργίας τον περασμένο μήνα, η Amazon είπε ότι 284 από τους περίπου 1.400 υπαλλήλους της στην αποθήκη είναι μέλη του συνδικάτου GMB.

Το συνδικάτο δεν διευκρίνισε αμέσως πόσοι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στη σχεδιαζόμενη απεργία, η οποία έρχεται σε μια περίοδο ευρύτερης αναταραχής στη χώρα καθώς οι εργαζόμενοι απαιτούν μεγαλύτερες αυξήσεις μισθών για να αντιμετωπίσουν τον αυξανόμενο πληθωρισμό σε τρόφιμα και ενέργεια.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2023, 05:00Zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΣτην Κωνσταντινούπολη για τα Θεοφάνεια ο Νίκος Ανδρουλάκης
Επόμενο άρθροΟ καιρός σήμερα