Αρχική Οικονομία Ανανεώθηκε η θητεία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ Γιώργου Κουμεντάκη

Ανανεώθηκε η θητεία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ Γιώργου Κουμεντάκη

58
0Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2023, 15:21

Με τη σημερινή απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη, ανανεώθηκε για τρία χρόνια η θητεία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ,) συνθέτη Γιώργου Κουμεντάκη. Ο Γιώργος Κουμεντάκης ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση της ΕΛΣ τον Φεβρουάριο του 2017 και πλέον είναι ο πρώτος Καλλιτεχνικός Διευθυντής στην ιστορία του Οργανισμού στον οποίο ανατίθεται και τρίτη συνεχόμενη θητεία.

Ο Γιώργος Κουμεντάκης, τόνισε σε δηλώσεις του: «Είναι μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή η ανανέωση της θητείας μου στην Εθνική Λυρική Σκηνή για τρία ακόμη χρόνια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου, καθώς και για την αμέριστη στήριξή της προς την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Αν στην πρώτη μου θητεία (2017-2020) ο στόχος ήταν να μπουν τα θεμέλια της νέας καλλιτεχνικής ταυτότητας του Οργανισμού μας που μόλις είχε μεταστεγαστεί στο νέο του σπίτι στο ΚΠΙΣΝ -το οποίο κατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος- και η δεύτερη τριετία (2020-2023) είχε ως βασική διάσταση τον επαναπροσδιορισμό της λειτουργίας και τη δημιουργική επανεκκίνηση του Οργανισμού μέσα στο περιβάλλον της πανδημίας, πλέον στην τρίτη θητεία (2023-2026) ο βασικός μας άξονας θα είναι η εξέλιξη, η ανάπτυξη και η περαιτέρω εξωστρέφεια, με στόχο την εκπλήρωση του οράματος για την Όπερα του 21ου αιώνα.

Σε μια τόσο σημαντική στιγμή για μένα προσωπικά, αλλά και για την πορεία του Οργανισμού, θα ήθελα να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΣ, τους συνεργάτες μου, το καλλιτεχνικό, το τεχνικό, το διοικητικό και το λοιπό προσωπικό του Οργανισμού».


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2023, 15:21Zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΠώς επηρεάζεται ο εγκέφαλος των παιδιών που τσεκάρουν συνεχώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Επόμενο άρθροΆμεση αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν στα σκίτσα του Charlie Hebdo