Αρχική Κόσμος Άμεση αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν στα σκίτσα του Charlie Hebdo

Άμεση αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν στα σκίτσα του Charlie Hebdo

49
0Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2023, 15:11

Το Ιράν προειδοποιεί το Παρίσι ότι θα αντιδράσει μετά τη δημοσίευση σκίτσων «υβριστικών» προς τον ανώτατο ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo.

Η σατιρική εφημερίδα δημοσίευσε σήμερα δεκάδες σκίτσα που έχουν επιλεγεί στο πλαίσιο διαγωνισμού τον Δεκέμβριο, κατά την κορύφωση του κινήματος διαμαρτυρίας στο Ιράν.

«Η υβριστική και ανάρμοστη ενέργεια γαλλικού εντύπου με τη δημοσίευση σκίτσων κατά της θρησκευτικής και πολιτικής ηγεσίας δεν θα μείνει χωρίς αποτελεσματική και αυστηρή απάντηση», δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, στο Twitter.

«Δεν θα επιτρέψουμε στην γαλλική κυβέρνηση να υπερβεί τα εσκαμμένα. Έχει σαφώς επιλέξει τον κακό δρόμο», προσθέτει.

Το Charlie Hebdo ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι ο διεθνής διαγωνισμός για τα σκίτσα των Χαμενεΐ έχει ως στόχο την υποστήριξη «των Ιρανών που αγωνίζονται για την ελευθερία τους».

Το Charlie Hebdo δημοσίευσε τα σκίτσα σε ειδική έκδοση για την επέτειο της δολοφονικής επίθεσης στα γραφεία του στις 7 Δεκεμβρίου 2015 από άνδρες που δήλωσαν ότι ενεργούσαν στο όνομα της Αλ Κάιντα ως εκδίκηση για την απόφαση της εφημερίδας να δημοσιεύσει τα σκίτσα του Μωάμεθ.

Η δημοσίευση των σκίτσων του Μωάμεθ είχε προκαλέσει οργή στις μουσουλμανικές χώρες και οι επιθέσεις του 2015 είχαν δημιουργήσει μεγάλο κίνημα υποστήριξης προς το Charlie Hebdo σε ολόκληρο τον κόσμο.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2023, 15:11Zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΑνανεώθηκε η θητεία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ Γιώργου Κουμεντάκη
Επόμενο άρθροΔείτε το εντυπωσιακό supercar που έφτιαξαν οι Ταλιμπάν