Αρχική Ελλάδα Πάπας Φραγκίσκος, Τζο Μπάιντεν και Β. Ζελένσκι για τον εκλιπόντα πρώην πάπα...

Πάπας Φραγκίσκος, Τζο Μπάιντεν και Β. Ζελένσκι για τον εκλιπόντα πρώην πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ

51
0Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2022, 19:55

Ο πάπας Φραγκίσκος, απέτισε φόρο τιμής στον προκάτοχό του Βενέδικτο ΙΣΤ’, στην πρώτη δημόσια αντίδρασή του, μετά τον θάνατο του τέως Ποντίφικα, αποκαλώντας τον ευγενή και καλοσυνάτο άνθρωπο που ήταν ένα δώρο για την Εκκλησία και τον κόσμο.

«Με συγκίνηση θυμόμαστε το πρόσωπό του, τόσο ευγενικό, τόσο καλοσυνάτο. Και νιώθουμε στην καρδιά μας τέτοια ευγνωμοσύνη, ευγνωμοσύνη στον Θεό που τον χάρισε στην Εκκλησία και στον κόσμο», είπε ο Ποντίφικας Φραγκίσκος, καθώς μιλούσε στο κήρυγμα του εσπερινού των ευχαριστιών για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου.

Ο Μπάιντεν χαιρετίζει την αφοσίωση στην Εκκλησία του εκλιπόντα πρώην πάπα Βενέδικτου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο ίδιος καθολικός στο θρήσκευμα, χαιρέτισε την «αφοσίωση στην Εκκλησία» και τη «γενναιοδωρία» του πρώην πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’, ο οποίος πέθανε σήμερα σε ηλικία 95 ετών.

«Θα τον θυμόμαστε ως έναν ευυπόληπτο θεολόγο, καθοδηγούμενο από αρχές και την πίστη του, και του οποίου όλη η ζωή ήταν αφιερωμένη στην αφοσίωσή του στην Εκκλησία», ανέφερε σε ανακοίνωση του ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Ζελένσκι συλλυπήθηκε μιλώντας για ένα επιφανή θεολόγο, υποστήριξη των οικουμενικών αξιών

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε τη μνήμη του πρώην πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’, ο οποίος πέθανε σήμερα, με τον Ουκρανό πρόεδρο να κάνει λόγο για έναν «επιφανή θεολόγο» και έναν «υποστηρικτή οικουμενικών αξιών».

«Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στον πάπα Φραγκίσκο, την ιεραρχία και τους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας σε όλο τον κόσμο για τον θάνατο του πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’, ενός επιφανούς θεολόγου, ενός διανοούμενου και ενός υποστηρικτή οικουμενικών αξιών», ανέφερε σε ανάρτηση στο twitter ο Ζελένσκι.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2022, 19:55Zougla.gr

Προηγούμενο άρθρο«Γκέλα» στην εκπνοή του 2022 για τη Σίτι, 1-1 με την Έβερτον
Επόμενο άρθροΤελευταίο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Ν. Αναστασιάδη υπό την ιδιότητα του ΠτΔ