Αρχική Ελλάδα Η νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι αναπόφευκτη

Η νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι αναπόφευκτη

59
0Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2022, 13:10

Ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε ότι η νίκη της Ρωσίας επί της Ουκρανίας είναι “αναπόφευκτη” ενώ εξήρε τον ηρωισμό των ρώσων στρατιωτών στη διάρκεια ενός βιντεοσκοπημένου μηνύματός του για το νέο έτος.

Ο Σοϊγκού, ο οποίος έχει δεχτεί σφοδρές επικρίσεις από τις φιλοπολεμικές φωνές στη Ρωσία για τις αποτυχίες του στρατού επί του πεδίου στη διάρκεια του 10μηνου πολέμου, είπε ότι η κατάσταση στα μέτωπα του πολέμου παραμένει “δύσκολη” και επιτέθηκε εναντίον της Ουκρανίας και της Δύσης επειδή προσπαθούν να περιορίσουν τη Ρωσία.

“Υποδεχόμαστε το Νέο Έτος με μια δύσκολη κατάσταση στο στρατιωτικό και πολιτικό πεδίο. Τη στιγμή που υπάρχουν εκείνοι που προσπαθούν να σβήσουν την ένδοξη ιστορία μας και τα σπουδαία επιτεύγματά μας, να γκρεμίσουν τα μνημεία των νικητών του φασισμού, να τοποθετήσουν σε βάθρο τους εγκληματίες πολέμου, να ακυρώσουν και να βεβηλώσουν ό,τι είναι ρωσικό”, τόνισε ο υπουργός.

Με τις αιματηρές συγκρούσεις να μαίνονται στο πολεμικό μέτωπο των 1.000 χιλιομέτρων και τη Ρωσία να μην έχει επιτύχει εδαφικές νίκες μετά τους πρώτους μήνες του πολέμου, ο Σοϊγκού είπε στους ρώσους στρατιώτες: “Η νίκη, όπως και το Νέο Έτος, είναι αναπόφευκτη”.

Ο ίδιος εξήρε τις “αθάνατες ενέργειες, το ανιδιοτελές θάρρος και τον ηρωισμό” που έχουν επιδείξει οι ρώσοι στρατιώτες οι οποίοι πολεμούν τον “νεοναζισμό και την τρομοκρατία”, όπως τα χαρακτήρισε.

Το Κίεβο και η Δύση απορρίπτουν τους ρωσικούς ισχυρισμούς ότι η Μόσχα μάχεται κατά των “Ναζιστών” στην Ουκρανία χαρακτηρίζοντάς τους μια αβάσιμη δικαιολογία για την προσπάθεια του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να καταλάβει εδάφη και να ανατρέψει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι με έναν πόλεμο απρόκλητης επιθετικότητας.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2022, 13:10Zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΣυγγνώμη του Spiegel για την υπόθεση με το κοριτσάκι στον Έβρο
Επόμενο άρθροTo zougla.gr καταγράφει εικόνες απαξίωσης… του χιονοδρομικού κέντρου Πηλίου