Αρχική Ελλάδα Η κοπή της Βασιλόπιτας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και στην Ιερά Σύνοδο...

Η κοπή της Βασιλόπιτας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος

83
0
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2022, 04:07

«Να αγωνιστούμε και να προχωρήσουμε όλοι μαζί χωρίς εξαιρέσεις», προέτρεψε στο πλαίσιο των ευχών του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος μετά την κοπή της βασιλόπιτας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο άνθρωπος πάντοτε ασχολείται με την έννοια του χρόνου και τον χώρισε σε τρεις κατηγορίες, στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον.

Επισήμανε, μάλιστα, ότι κάθε κατηγορία κουβαλά το φορτίο της. Όσα πέρασαν, όσα ζήσαμε τα θυμόμαστε, αλλά πλέον έχουν το απραγματοποίητο. Το ίδιο συμβαίνει και με το μέλλον, κάνουμε όνειρα, στοχασμούς, σχέδια, αλλά και αυτά έχουν το απραγματοποίητο. «Το παρόν, το σήμερα είναι το πιο δημιουργικό», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και προσέθεσε: «Είναι αυτό που ζούμε, αυτό που μας κάνει να ξεπερνάμε τα προβλήματα. Εδώ καλούμαστε να παλέψουμε ο καθένας όπου τον τοποθέτησε ο Θεός και η σκέψη η ανθρώπινη».

Τέλος, ευχήθηκε να αφήσουμε αυτά που πέρασαν και ας κάνουμε λιγότερα από όσα περιμένουμε, αλλά σήμερα να αγωνιστούμε όλοι μαζί. Χωρίς εξαιρέσεις και όλοι μαζί με υγεία με δύναμη και με την ευλογία του Θεού να προχωρήσουμε».

Στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών έδωσαν το ”παρών” αρχιερείς, υπουργοί, βουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, διευθυντές Υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής, κληρικοί και λαϊκοί, ενώ το φλουρί της βασιλόπιτας κέρδισε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Επί της υποδοχής τους ήταν ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.

Νωρίτερα, έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος στη μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεραρχίας.

«Το 2023 να είναι ένας χρόνος ευλογημένος, δημιουργικός και ειρηνικός για όλους», ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Παραβρέθηκαν οι μητροπολίτες Λαοδικείας Θεοδώρητος, διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, Γουινέας Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου στην Αθήνα, ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Γρίβας, αρχιερείς, ακαδημαϊκοί, διευθυντές Υπηρεσιών της Ιεράς Συνόδου, οι γραμματείς των Συνοδικών Επιτροπών, κληρικοί και λαϊκοί υπάλληλοι της Συνόδου.

 Zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΗ Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τρείς βαλλιστικούς πυραύλους «άγνωστου τύπου»
Επόμενο άρθροΑφαιρούνται παράσημα από αστυνομικούς που κατέστειλαν αντιφρονούντες επί Φράνκο