Αρχική Uncategorized ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΥ για τη ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ: “ΤΟ 2022 ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να ΕΙΝΑΙ...

ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΥ για τη ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ: “ΤΟ 2022 ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΕΝΟΤΗΤΑΣ και ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ με την ΚΟΙΝΩΝΙΑ στην ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ”

19
0

Αποχαιρετούμε το 2021, μία πολύ δύσκολη χρονιά που σημαδεύτηκε από την επέλαση της πανδημίας και τη νέα κανονικότητα που διαμορφώθηκε και «ρίζωσε» μέσα στην πρωτόγνωρη αυτή υγειονομική συνθήκη.

Η ελληνική κοινωνία μετράει τις πληγές της έχοντας χάσει χιλιάδες ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους θα μπορούσαν να έχουν σωθεί, αν το ΕΣΥ είχε θωρακιστεί επαρκώς και δε δεχόταν τόση πίεση. Τη χρονιά που πέρασε, με το εμβόλιο προστέθηκε ένα ιδιαίτερα σημαντικό όπλο στη μάχη κατά της πανδημίας.

Παρόλαυτά, τα λανθασμένα μηνύματα και η ανεπαρκής εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών από πλευράς της Κυβέρνησης οδήγησαν στην υπονόμευση της εμβολιαστικής προσπάθειας και την αυξανόμενη δυσπιστία των πολιτών.

Το 2021 μετρήσαμε 365 χαμένες ευκαιρίες να ενισχυθούν οι δημόσιες δομές υγείας με προσωπικό, εξοπλισμό και κλίνες ΜΕΘ και να βοηθηθεί το υγειονομικό προσωπικό να κάνει αυτό που κάνει όλο αυτό τον καιρό, να προσφέρει με αυταπάρνηση και να σώζει ζωές.

Επιπλέον, για άλλη μια χρονιά δεν ακούστηκε η πρόταση για συνταγογραφούμενα τεστ για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, αφήνοντας την επιδημιολογική επιτήρηση να περνάει μέσα από τις «τσακισμένες» τσέπες των πολιτών.

Η χρονιά που πέρασε σημαδεύτηκε από μια μεγάλη κρίση εμπιστοσύνης στα λεγόμενα και στους χειρισμούς της Κυβέρνησης, μιας κυβέρνησης που βιάστηκε να σφυρίξει το τέλος μιας πανδημίας που είδε περισσότερο ως ευκαιρία παρά ως αδήριτη πραγματικότητα.

Αντιφάσεις, ανακρίβειες, ψέματα και ξεχασμένες μελέτες κλόνισαν την ήδη διχασμένη κοινωνία τη στιγμή που η ενότητα παραμένει προϋπόθεση για να προχωρήσουμε μπροστά.

Στην εκπνοή του το 2021 κατέδειξε με τον πιο σκληρό τρόπο ότι η πραγματικότητα «τσακίζει» την εικόνα, όσο περιποιημένη και αν είναι.

Το 2022 επιβάλλεται να είναι χρονιά αλλαγής, ενότητας και αισιοδοξίας με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή.

Ας φέρει το νέο έτος υγεία, ευτυχία και κουράγιο σε όλον τον κόσμο και ας σημάνει την αρχή για καλύτερες ημέρες στον τόπο μας με περισυλλογή, αγώνα, διεκδίκηση και αλληλεγγύη.

Να μην ξεχνάμε ότι είναι στο χέρι μας ένα καλύτερο αύριο.

Καλή Χρονιά σε όλες και όλους!

Προηγούμενο άρθροHMAΡΤΟΝ!!!
Επόμενο άρθροKΩΣΤΑΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ: ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ το 2022 με την ΕΛΠΙΔΑ η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ να ΣΗΜΑΝΕΙ το ΤΕΛΟΣ της ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ