Αρχική Ελλάδα 2021: ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ η ΑΥΞΗΣΗ της ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ… ΙΣΩΣ και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ...

2021: ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ η ΑΥΞΗΣΗ της ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ… ΙΣΩΣ και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ στα 18!

11
0

Το 2021 φέρνει ανάμεσα στα άλλα και οριζόντια αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες και για τον Στρατό Ξηράς και για το Πολεμικό Ναυτικό και για την Πολεμική Αεροπορία. 

Οι οριστικές αποφάσεις για το πώς θα γίνει η αύξηση και κυρίως από πότε αυτή θα ισχύσει, δηλαδή από ποια ΕΣΣΟ, εξετάζονται με πολύ μεγάλη προσοχή από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Άλλωστε την αναγγελία για την αύξηση της θητείας την έκανε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, προτού πάρει την απόφαση, μελετά τις εισηγήσεις των επιτελείων και όλες τις παραμέτρους που θα έχει αυτή αύξηση και για τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και για την κοινωνία.

Παράλληλα, η υποχρεωτική στράτευση στα 18 δεν έφυγε από τη ατζέντα των συζητήσεων. Παραμένει, όπως αρμοδίως με πληροφορούν, στο τραπέζι και μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 θα ληφθεί η οριστική απόφαση.
Προηγούμενο άρθροΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ τους ΕΚΑΝΕ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΥΣ! ΠΑΡΤΕ ΒΑΘΙΕΣ ΑΝΑΣΕΣ και ΔΕΙΤΕ τις ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ που ΣΤΗΘΗΚΑΝ – Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ και η “ΕΛΙΤ” ΠΛΟΥΤΙΖΕΙ – Η ΛΙΣΤΑ του FORBES
Επόμενο άρθροΠαρήγγειλα…