Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023
Marconi Radio
Αρχική Περίεργα ΕΣΥ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙΣ ΣΩΣΤΑ τα ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ; ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ τα 5 ΛΑΘΗ που ΚΑΝΟΥΝ...

ΕΣΥ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙΣ ΣΩΣΤΑ τα ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ; ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ τα 5 ΛΑΘΗ που ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ

1
0

Είναι ένα από τα πιο εύκολα και λαχταριστά πιάτα.

Η αλήθεια είναι πως η μακαρονάδα είναι το πρώτο πράγμα που μαθαίνει κανείς αν αποφασίσει να ασχοληθεί με την μαγειρική, όχι μόνο σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά και ερασιτεχνικά.

Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε κάποια λάθη, τα οποία δεν μας επιτρέπουν να τα απολαύσουμε όπως θα έπρεπε.

1. Μην φτιάχνετε μακαρόνια σε μικρή κατσαρόλα

Η θερμοκρασία που υπάρχει στο νερό στις μικρές κατσαρόλες πέφτει σημαντικά όταν προσθέτουμε τα μακαρόνια. Βέβαια, σχεδόν άμεσα επιστρέφει σε κανονικά επίπεδα, αλλά το κακό έχει γίνει, καθώς μαλακώνουν σε μεγάλο βαθμό και κολλάνε μεταξύ τους.

2. Βάλτε περισσότερο αλάτι στο νερό

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν μεγάλοι σεφ, το νερό που βράζει πριν πέσουν τα μακαρόνια θα πρέπει να είναι αλμυρό. Ο λόγος έχει να κάνει με την βοήθεια που δίνουν στα μακαρόνια να αποκτήσουν πιο σκληρή επιφάνεια, ενώ παράλληλα, το αλάτι δεν επιτρέπει την απώλεια θερμότητας μόλις πέφτουν τα ζυμαρικά.

3. Το νερό πρέπει να βράζει πριν μπουν τα μακαρόνια

Εδώ θα πρέπει να έχετε υπομονή. Αν ρίξετε πολύ νωρίς τα μακαρόνια, τότε αρχίζουν και κολλάνε και γίνονται πολύ μαλακά. Έτσι θα πρέπει να περιμένετε μέχρι το νερό να έχει πάρει μεγάλη βράση.

4. Ανακατέψτε τα μακαρόνια

Ο σωστός τρόπος για να μαγειρευτούν τα μακαρόνια αναφέρει συχνό ανακάτεμα, ειδικά από την στιγμή που θα πέσουν στην κατσαρόλα. Μάλιστα, το ανακάτεμα θα πρέπει να συνεχιστεί σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να μην κολλήσουν.

5. Μην ξεπλένετε τα μακαρόνια

Μία ακόμα λάθος κίνηση είναι το ξέπλυμα των μακαρονιών μόλις βράσουν. Μόλις το κάνετε αυτό, αυτομάτως τα ζυμαρικά θα χάσουν το άμυλο που έχουν, με αποτέλεσμα να μην δέσει κατάλληλα η σάλτσα. Παράλληλα, χάνετε και η γεύση.

Προηγούμενο άρθροΕξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε κοκαΐνη
Επόμενο άρθροEMEIΣ σε ΖΕΣΤΑΣΙΑ και ΣΤΑΘΕΡΟ ΕΔΑΦΟΣ….. ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ και ΑΥΤΟΥΣ!! στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Voliotaki.gr